πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Οργή για το κλείσιμο της ΔΟΥ Χαλανδρίου-Ο δήμαρχος Σ.Ρούσσος μιλάει στο vrilissiapress (ηχητικό)

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από την πλευρά του Δήμου Χαλανδρίου μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να συγχωνεύσει την εφορία Χαλανδρίου με αυτή του Χολαργού.

Το vrilissiapress.gr επικοινώνησε με το Δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο ο οποίος μιλώντας αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του για το κλείσιμο της ΔΟΥ Χαλανδρίου επισημαίνοντας οτι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση αυτή η οποία σε μία κρίσιμη καμπή για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της πόλης στην μετά κορωνοϊού εποχή για όλους μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.
Στο ερώτημα που του θέσαμε εάν επικοινώνησε με τους δημάρχους των δήμων Βριλησσίων και Πεντέλης επεσήμανε με νόημα οτι: “Έχω πάρει τηλέφωνα και περιμένω απαντήσεις…”


Το σχέδιο της ΑΑΔΕ τέθηκε ήδη σε εφαρμογή από εχθές 1 Ιουλίου 2020. Έτσι η εφορία Χαλανδρίου υπό το βάρος των αποφάσεων της κυβέρνησης “κατέβασε ρολά”.

Πλέον οι κάτοικοι των δήμων Χαλανδρίου, Βριλησσίων και Πεντέλης θα εξυπηρετούνται από τις 7 Ιουλίου από την Εφορία Χολαργού μαζί με τους κατοίκους των δήμων Αγίας Παρασκευής, Χολαργού και Παπάγου. Δηλαδή περισσότεροι από 400.000 πολιτών θα εξυπηρετούνται από μία μόνο ΔΟΥ.

Το σκεπτικό της απόφασής για τη συγχώνευση της εφορίας, αφορά συνολικά 6 ΔΟΥ της Αττικής, και μιλά για ενοποίηση μικρών και υποστελεχωμένων Εφοριών με πλήρους αρμοδιότητας της ευρύτερης περιοχής, ενώ εξοικονομούνται και ποσά ενοικίων.

Πάντως, η εξέλιξη έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και οργή τόσο στους κατοίκους του Χαλανδρίου, των Βριλησσίων και της Πεντέλης όσο και τους κατοίκους των δήμων που ήδη εξυπηρετούνται από τη συγκεκριμένη ΔΟΥ, όπως οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής(μετά την κατάργηση της τοπικής εφορίας ήδη από το 2013), Παπάγου-Χολαργού, οι οποίοι αναρωτιούνται πώς οι ανάγκες τόσων δήμων με περισσότερες από 400.000 κατοίκων και χιλιάδων επιχειρήσεων θα εξυπηρετούνται από μία Υπηρεσία που απέχει σχεδόν 4 χιλιόμετρα από το Χαλάνδρι, 7 χιλιόμετρα από τα Βριλήσσια και 9 χιλιόμετρα από την Πεντέλη.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();