πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.: Επιστολή σε Μητσοτάκη, Πιερρακάκη για τους «τεμπέληδες υπαλλήλους»


Αθήνα, 10/08/2020
Α.Π.: 50

ΠΡΟΣ:
1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
κ. Κυριάκο Πιερρακάκη
Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου
101 63 Καλλιθέα
2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
κ. Γεώργιο Γεωργαντά
Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου
101 63 Καλλιθέα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
(Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο)

ΘΕΜΑ: Ανάληψη ευθύνης για απαράδεκτο χαρακτηρισμό των εργαζόμενων στα ΚΕΠ ενώπιον δικαστηρίου
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Υφυπουργέ,

Όπως ενημερωθήκαμε από τον δικηγόρο μας κ. Περπατάρη, στις 5/8/2020 κατά την ακροαματική διαδικασία στην εκδίκαση της αγωγής του Δημοσίου κατά της προκηρυχθείσας απεργίας της Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π., η βασική μάρτυρας υπεράσπισης του Δημοσίου στο δικαστήριο, η Διευθύντρια του Γραφείου του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γ. Γεωργαντά, κα Γιάννα Χορμόβα, δήλωσε ότι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ δεν έχουν δουλειά και είναι τεμπέληδες.

Επειδή η συγκεκριμένη δήλωση δεν θίγει μόνο τους περίπου 3000 υπαλλήλους των ΚΕΠ και τις οικογένειές τους, αλλά θίγει απροκάλυπτα την αξιοπρέπεια και εργατικότητά τους απαιτούμε άμεσα επίσημη τοποθέτηση-απάντηση στο ακόλουθο ερώτημά μας:

Η Διευθύντρια του κυρίου Υφυπουργού εξέφρασε την προσωπική της γνώμη ή τη θέση του Υπουργείου;

Α) Αν είναι προσωπική τοποθέτηση θεωρούμε δεδομένη την παραίτησή της και την απομάκρυνσή της από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η εν λόγω κυρία είναι persona non grata για ΟΛΟΥΣ τους υπαλλήλους των ΚΕΠ, καθώς από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, απαξιώνει και προσβάλει όχι μόνο την Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π., αλλά και ατομικά συναδέλφους μας. Δεν είναι μυστικό πως εφαρμόζει τακτικές micromanagent, οι οποίες έχουν απορριφθεί από τη σύγχρονη οικονομική επιστήμη και τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, ως επιζήμιες για τους Οργανισμούς στους οποίους εφαρμόζονται.

Β) Αν η Διευθύντρια εξέφρασε την επίσημη θέση του Υπουργείου, τότε οι προϊστάμενοί της, δηλαδή ο Υφυπουργός και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης φέρουν ακέραια την ευθύνη είτε κατά μόνας είτε και οι δύο μαζί για την απαξίωση των υπαλλήλων των ΚΕΠ με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Οι υπάλληλοι, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως τεμπέληδες, είναι οι ίδιοι που ο σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε την εργατικότητα τους και ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους μαζί του κατά την αποχώρησή του από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Είναι οι ίδιοι που επί 19 χρόνια έχουν ποσοστά αποδοχής πάνω από 90% από τους πολίτες. Επομένως, πρέπει να αποφασίσετε αν έχετε δίκιο εσείς ή ο κύριος Πρωθυπουργός.

Η άρνηση άμεσης επίσημης τοποθέτησής σας θα θεωρηθεί από το σύνολο των υπαλλήλων των ΚΕΠ ως σιωπηρή αποδοχή των προσβλητικών και απαράδεκτων χαρακτηρισμών εναντίον τους.
Σας καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΡΑΔΗΣ 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΜΑΡΙΑ ΦΟΡΤΩΜΑ
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();