πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

«Όχι» του δημοτικού συμβουλίου Δέλτα στην μονάδα αποτέφρωσης στη Σίνδο

Ακόμη ένα βροντερό «όχι», για την μονάδα αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου είπε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δέλτα κάνοντας πλήρως αποδεκτή την εισήγηση του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη.

Το σώμα των δημοτικών συμβούλων αποφάσισε ομόφωνα να μην αποδεχτεί την εγκατάσταση μονάδας αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού στα όρια της δημοτικής κοινότητας Σίνδου.
«Πρέπει να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας με επενδύσεις που θα είναι καταστροφικές για το περιβάλλον και θα στερούν την ανάσα των δημοτών μας» τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης και συμφώνησαν ομόφωνα όλες οι παρατάξεις του δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Δέλτα.

Η ομόφωνη απόφαση των δημοτικών συμβούλων μαζί με τις αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Σίνδου και της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που απάντησαν αρνητικά στην εγκατάσταση της μονάδας θα σταλούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενώ το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. 

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε «κεκλισμένων των θυρών», λόγω μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης η δημιουργία πολεοδομικού γραφείου στο Δήμο Δέλτα καθώς από την 1η Νοεμβρίου η Πολεοδομία που μέχρι στιγμής είχε έδρα τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, θα εγκατασταθεί στα όρια του δήμου Δέλτα. «Αναζητούμε κτίριο εμβαδού 350τ.μ στη Σίνδο για να φιλοξενήσουμε το αρχείο της Πολεοδομίας ώστε να είναι κοντά στις τεχνικές υπηρεσίες και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί. Οι τεχνικές υπηρεσίες αξιολόγησαν ως μια λύση την μεταφορά του αρχείου στο χώρο των ΚΑΠΗ Διαβατών ωστόσο προς το παρόν δεν έχουμε λάβει οριστική απόφαση» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα απαντώντας σε σχετική ερώτηση και υπογράμμισε ότι η διοίκηση του δήμου Δέλτα είναι ανοιχτή σε προτάσεις για την εύρεση χώρου στη Σίνδου.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();