πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Κηρύχθηκε άγονος ο Διαγωνισμός της ΚΕΔΕ για 410.000 μάσκες

Φρένο στην υπογραφή σύμβασης με τρεις από τους “κηρυχθέντες οριστικούς Αναδόχους” έβαλε στην ΚΕΔΕ το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τον προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας της προμήθειας μασκών για τα σχολεία.

Συγκεκριμένα, με την 332/2020 Πράξη του ΣΤ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κρίθηκε πως για αυτές τις τρεις Εταιρείες “κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης λόγω προσκόμισης ελλιπών δικαιολογητικών”.
Επιπλέον, μία Εταιρεία παραιτήθηκε.

Δεδομένων των ανωτέρω δεν συμπληρώθηκε η ποσότητα του διαγωνισμού, για την α’ ομάδα μασκών (διαστάσεων 10 Χ 18) 90.000 μάσκες, καθώς και για την β’ ομάδα μασκών (διαστάσεων 12 Χ 22) 320.000 μάσκες.  Συνεπώς, η ΚΕΔΕ βρέθηκε στη θέση να πρέπει να κηρύξει μερικώς άγονο το διαγωνισμό για τις ως άνω ποσότητες και να προχωρήσει σε εκ νέου διαπραγμάτευση.
Αυτά προκύπτουν από την 491η Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που ελήφθη δια περιφοράς την 9η Σεπτεμβρίου και δημοσιεύθηκε την 10η Σεπτεμβρίου.
Το Δ.Σ. λοιπόν, με την ομόφωνη Απόφασή του, κήρυξε μερικώς άγονο τον διαγωνισμό για τις ανωτέρω ομάδες - ποσότητες μασκών και κάλεσε σε εκ νέου διαπραγμάτευση για τις υπολειπόμενες ποσότητες με την εξής σειρά: α) Τις εταιρείες / συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς που έχουν υποβάλει προσφορά και πλήρη δικαιολογητικά για εκάστη ομάδα, και των οποίων δεν έχει ελεγχθεί δείγμα μάσκας από την Επιτροπή Διαγωνισμού και δεν έχουν κηρυχθεί ανάδοχοι και σε περίπτωση μη πλήρωσης της ζητούμενης ποσότητας από αυτούς (σε δεύτερη φάση). β) Τις εταιρείες οι οποίες έχουν ήδη κηρυχθεί οριστικοί ανάδοχοι προκειμένου να καταθέσουν οικονομική προσφορά ίση ή χαμηλότερη από την αρχικώς κατατεθείσα Προσφορά τους.

Υπογραμμίζουμε ότι απείχε της ψηφοφορίας η Παράταξη «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» (που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ).

Σημειώνεται πως, και αυτή τη φορά - παρά το ότι πρόκειται για συνεδρίαση δια περιφοράς που δεν απαιτεί αυτοπρόσωπη μετάβαση των Αιρετών στην πρωτεύουσα - καταγράφονται σημαντικές απουσίες, για παράδειγμα πάλι ήταν απών ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λ.Κυρίζογλου. 

Συγκεκριμένα, στην Απόφαση αναφέρονται απόντες “οι Δήμαρχοι: Αναστασιάδης Φίλιππος Παγγαίου, Ιωακειμίδης Γεώργιος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κυρίζογλου Λάζαρος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λυμπέρης Ιωάννης Ήλιδας, Μαλούτας Λάζαρος Κοζάνης, Παπαναστασίου Γιώργος Αγρινίου, Υδραίου Μερώπη-Σπυριδούλα Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Μαυραγάνης Αλέξιος Βριλλησίων, Τεντόμας Χρήστος Αθηναίων.

Όλες οι λεπτομέρειες, στην Απόφαση του Δ.Σ. εδώ

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();