πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Αττική: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους εργασίας σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα

Νέα, τοπικά, περιοριστικά μέτρα (Αττική) - μετά και τα 197 σημερινά -, κατά της διάδοσης, εξάπλωσης, περιορισμού του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς, το απόγευμα της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη, 16 και έως 30 Σεπτεμβρίου: 
  • Συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους όριο πληρότητας 50%, με παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους και υποχρεωτική μάσκα, χωρίς αλκοόλ και κάπνισμα.
  • Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική [Κέντρα διασκέδασης (ζωντανή μουσική)] και τις κλειστές αίθουσες συναυλιών, αναστολή λειτουργία για 14 ημέρες.
  • Χειμερινοί και Θερινοί κινηματογράφοι – θέατρα, όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο, έξοδο, όπως και κατά τη διάρκεια της παράστασης από τους θεατές.
  • Κλειστοί χώροι εργασίας δημόσιο, ιδιωτικό τομέα και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα), υποχρεωτική χρήση μάσκας. Σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους λοιπούς ανοιχτούς χώρους.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους παραγωγούς και τους καταναλωτές στις λαϊκές αγορές, με συμμετοχή του 50% των πολιτών ανά κατηγορία πολιτών και απόσταση 3 μ. μεταξύ των πάγκων. 
  • Τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος έως 6 άτομα ανώτατο, αυστηρό όριο.

Ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις παραμένει σε ισχύ, όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10.00 π.μ., με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων κ.λπ.

«Για όλα τα μέτρα που έχουν τον χαρακτήρα της υποχρεωτικότητας θα πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι από το συντονιστικό κέντρο ελέγχων κατά του Covid-19 και θα επιβάλλονται πρόστιμα σε επιχειρήσεις και ιδιώτες που δε συμμορφώνονται», τονίζεται από τη ΓΓΠΠ.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();