πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Εργαζόμενοι στο «Αμ. Φλέμινγκ»: «Όχι στην κατάργηση της πτέρυγας Μπόμπολα εν μέσω πανδημίας»

«Εκστρατεία ενημέρωσης» για το διαφαινόμενο κλείσιμο της πτέρυγας Μπόμπολα και την μετατροπή του «Αμαλία Φλέμινγκ» σε νοσοκομείο υποδοχής ασθενών με covid έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, οι οποίοι καλούν σε σχετική κινητοποίηση – ενημέρωση την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 13.00 στην πύλη της πτέρυγας Μπόμπολα.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο των Εργαζομένων την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου αναφέρει:
«Ολόκληρη η πτέρυγα Μπόμπολα του Α. Φλέμινγκ μετατρέπεται σε λίγες αίθουσες νηπιαγωγείου ενώ το κεντρικό νοσοκομείο γίνεται υποδοχής covid. Οι κλινικές και οι λειτουργίες του στραγγαλίζονται, ασθενείς και προσωπικό στοιβάζονται επικίνδυνα. Αντί για ενίσχυση και ανάπτυξη, προετοιμάζεται το οριστικό κλείσιμό του, με αφορμή, αυτή τη φορά την πανδημία. Είναι γνωστό πως εδώ και πολλούς μήνες εξελίσσεται συντονισμένη απόπειρα να κλείσει οριστικά η πτέρυγα Μπόμπολα του «Α. Φλέμινγκ».

Μέσα στην πανδημία και ενώ τα κρούσματα πληθαίνουν (και μεταξύ των εργαζομένων του νοσοκομείου) η κυβερνητική πολιτική θέλει με κάθε τρόπο να ξεμπερδεύει με μία ολόκληρη νοσοκομειακή πτέρυγα, πολύτιμη για το σύστημα υγείας. Η τελευταία απόπειρα αφορά στην επιχείρηση μετατροπής της σε λίγες μόνο αίθουσες νηπιαγωγείου, μέσω ενός ολόκληρου μηχανισμού που έχει στηθεί με… λαγό τον Δήμο Πεντέλης. Με διαδικασίες παράνομες, παραβιάζοντας νόμους, ακόμα και τις ίδιες τους τις αποφάσεις, χωρίς ούτε καν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με το «έτσι θέλω», κάνουν εργασίες και αποκλείουν κάθε σχεδιασμό για υγειονομική χρήση της πτέρυγας. Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα ενώ είναι φανερό πως καλύπτονται από κεντρικές πολιτικές αποφάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως σ’ όλη αυτή τη διαδικασία, το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχουν αρθρώσει ούτε λέξη. Την ίδια στιγμή, ο ΕΟΔΥ την εντάσσει μέσα στο σχεδιασμό του για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Φαντάζει παραλογισμός, αλλά στην πραγματικότητα είναι υποκρισία και εξαπάτηση. Επανειλημμένα οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής, έχουμε αποκαλύψει πως η οριστική κατάργηση της Πτέρυγας Μπόμπολα εκτός από εγκληματική για την υγειονομική θωράκιση της περιοχής είναι και προπομπός για το κλείσιμο ολόκληρου του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ.

Το 2013, η πολιτική της Τρόικα και της τότε κυβέρνησης, χάρη στους αγώνες των εργαζομένων, των φορέων της περιοχής και των κατοίκων δεν κατάφεραν να κλείσουν το νοσοκομείο. Από τότε το υπερασπιζόμαστε καθώς τα σχέδια κλεισίματός του συνεχίζουν να εξελίσσονται. Σήμερα, μέσα στο ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με ανθρώπους να πεθαίνουν καθημερινά, το Φλέμινγκ που εξυπηρετεί κάθε μήνα πάνω από 4. 000 πολίτες, χωρίς καμία προετοιμασία, μετατρέπεται σε νοσοκομείο υποδοχής covid. Κλινικές, προσωπικό και ασθενείς στοιβάζονται επικίνδυνα ο ένας πάνω στον άλλο, προκειμένου να «χωρέσουν».

Τα «πρωτόκολλα» ασφαλείας δεν μπορούν βέβαια να τηρηθούν ενώ το Νοσοκομείο έχει ελάχιστους εργαζόμενους σε όλες τις ειδικότητες. Γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, καθαρίστριες, τεχνικούς… Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, μια ολόκληρη, κατάλληλη, υγειονομική πτέρυγα απλά καταργείται. Όσο λοιπόν καταργούν την πτέρυγα Μπόμπολα με πρόσχημα λίγες αίθουσες νηπίων, στο κεντρικό κτίριο του Φλέμινγκ, στήνουν όπως – όπως τομέα covid και σχεδιάζουν, σε επόμενη φάση, μεταφορές κλινικών σε άλλο Νοσοκομείο. Έτσι με αφορμή την πανδημία και την… έλλειψη χώρου θα αδειάσουν το νοσοκομείο, και το κλείσιμό του μετά θα είναι φυσική συνέπεια.

Καλούμε τους εκπροσώπους του Τύπου, τους μαζικούς φορείς της περιοχής τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία, την ΠΟΕΔΗΝ και κάθε πολίτη σε ενημερωτική συγκέντρωση, τη Δευτέρα 14/9 στη 1 το μεσημέρι στην πύλη της πτέρυγας Μπόμπολα. (Λ. Πηγής & Ζαΐμη). Οι εργαζόμενοι, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο κλείσιμο του Φλέμινγκ, ενάντια στην κατάργηση της πτέρυγας Μπόμπολα. Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Αποκαλύπτουμε τα σχέδια κλεισίματος του νοσοκομείου. οργανώνουμε την αντίσταση μας για να μην περάσει ούτε αυτή τη φορά η εξαπάτηση του λαού της περιοχής».

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();