πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Δήμαρχος αποκαλεί εργαζόμενους «λουφαδόρους» - Απάντηση ακόμη & με προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Σφοδρή επίθεση στον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ εξαπολύουν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Αιτία, τα όσα είπε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο:

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο κ. Ελισάφ υποστήριξε ότι:
«Οι υπάλληλοι που θέλουν να μετακινηθούν δεν επιλέγουν το Δήμο αλλά το Πανεπιστήμιο γιατί εκεί λουφάρουν (!!!!!)».

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι το Πανεπιστήμιο στέκεται όρθιο σήμερα με το μισό προσωπικό. Και τον «καρφώνουν» λέγοντας:

«Που να τα γνωρίζει όμως αυτά ο κ. Δήμαρχος και Καθηγητής του Πανεπιστημίου μας. Που όταν τα τμήματα του Πανεπιστημίου αιμορραγούσαν από έλλειψη προσωπικού αυτός διατηρούσε τρεις προσωπικές γραμματείς όλων των κλάδων΄».

Καταλήγουν, δε, επιφυλασσόμενοι:

«για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας απέναντι στις συκοφαντικές δηλώσεις του Δημάρχου που δεν θίγουν μόνο εμάς, την αξιοπρέπεια και τη δουλειά μας αλλά και το Δημόσιο Πανεπιστήμιο».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΝΤΡΟΠΗ , ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΔΗΜΑΡΧΕ

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος της πόλης και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει (Κυβέρνηση και εαυτόν) για τις ελλείψεις σε προσωπικό στο Δήμο, αναφέρθηκε στην κινητικότητα μεταξύ Φορέων του Δημοσίου. Και είπε ότι οι υπάλληλοι που θέλουν να μετακινηθούν δεν επιλέγουν το Δήμο αλλά το Πανεπιστήμιο γιατί εκεί λουφάρουν (!!!!!).

Καταρχάς, να πούμε στο Δήμαρχο ότι η λύση για το αποδυναμωμένο Δημόσιο και για την κατάσταση στο Δήμο δεν είναι η ανακύκλωση προσωπικού μεταξύ υπηρεσιών που ούτως ή άλλως όλες έχουν τεράστιες ελλείψεις σαν αποτέλεσμα μνημονίων, νεοφιλελεύθερων πολιτικών και τακτικών που και ο ίδιος στήριξε και στηρίζει.

Λύση είναι η γενναία χρηματοδότηση, οι μαζικές προσλήψεις, η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Το σταμάτημα του ξεπουλήματος του Δημοσίου στους εργολάβους και «επενδυτές», που τόσο τους προτιμάει ο κ. Δήμαρχος.

Στέκεται όρθιο με το μισό προσωπικό

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που χτυπήθηκε ανελέητα, όπως κάθε τι Δημόσιο (Υγεία, Σχολεία, Κοινωνική Ασφάλιση). Και μετά από δυο απανωτές διαθεσιμότητες στα χρόνια των μνημονίων δουλεύει σήμερα και στέκεται στα πόδια του με τους μισούς υπαλλήλους και κατάφερε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με την συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς, παρόντες στις ακραίες συνθήκες της πανδημίας.

Να προσθέσουμε εδώ ότι, εκτός από τη δουλειά μας, αυτό το Δημόσιο Πανεπιστήμιο το υπερασπιστήκαμε και με τους πολύμηνους αγώνες μας, με κάθε κόστος και είμαστε περήφανες/οι για αυτό.

Δεν θα προσπαθήσουμε όμως να αποδείξουμε το εάν και πόσο δουλεύουν οι υπάλληλοι του Πανεπιστήμιου στον κ. Δήμαρχο γιατί εκεί που απολογούμαστε είναι οι χιλιάδες φοιτητές που εξυπηρετούμε καθημερινά, οι γονείς τους, η ίδια η κοινωνία. Και βέβαια όλα τα μέλη ΔΕΠ που ισότιμα εξυπηρετούνται ανεξαρτήτως βαθμίδας και όχι λόγω ιδιότητας «μεγαλοκαθηγητή» όπως κάποιοι πιθανά θεωρούν τον εαυτό τους απαιτώντας ιδιαίτερα προνόμια και μεταχείριση. Και μια μικρή σημείωση:

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει τη μικρότερη αναλογία εργαζομένων/φοιτητών,διδασκόντων από όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας με ότι αυτό σημαίνει για τις δυσκολίες της δουλειάς μας.

«Καρφώνουν» τον δήμαρχο

Που να τα γνωρίζει όμως αυτά ο κ. Δήμαρχος και Καθηγητής του Πανεπιστημίου μας που όταν τα τμήματα του Πανεπιστημίου αιμορραγούσαν από έλλειψη προσωπικού αυτός διατηρούσε τρεις προσωπικές γραμματείς όλων των κλάδων? Τη μία μάλιστα με fast track διαδικασίες την πήρε μαζί του στο Δημαρχείο από την πρώτη στιγμή. Που να γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος πώς λειτουργούν οι Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου όταν ποτέ δεν τον είδαμε στους διαδρόμους της Διοίκησης μιας και πάντα είχε το δικό του προσωπικό να εξυπηρετείται? Όταν όλα αυτά τα χρόνια που στις προσωπικές του εξελίξεις δεν έβλεπε όλους εκείνους που δούλευαν για να γραφτούν σωστά πρακτικά, να διεκπεραιωθούν όλα τα έγγραφα. Όταν δεν έβλεπε πόσοι δούλευαν για να διευθετηθούν τα οικονομικά του αιτήματα, να συντηρηθούν οι αίθουσες και τα γραφεία, να βγουν οι σημειώσεις των φοιτητών, να περάσουν τα μαθήματα και τα πτυχία χιλιάδων φοιτητών μας και τόσα άλλα.

«Δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί»

Το ότι δεν έβλεπε τίποτα από τα παραπάνω σαν Καθηγητής Ιατρικής, είναι η προσωπική του θεώρηση που έστω και ακραία λανθασμένη (και γι’ αυτό έχει ήδη κριθεί από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα), είναι δικαίωμά του να την έχει. Το να συκοφαντεί όμως σαν Δήμαρχος της πόλης τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο δημοσίως, δεν είναι δικαίωμά του.

Η συκοφάντηση εργαζομένων από το Δήμαρχο είναι εξόχως πολιτικό θέμα. Και αφορά όχι μόνο εμάς αλλά και τους συναδέλφους μας στο Δήμο που γνωρίζουμε πολύ καλά τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν. Είναι πολιτική άποψη που απαξιώνει τους εργαζόμενους θεωρώντας τους εργαλεία αναλώσιμα που κάλλιστα μπορούν να αντικατασταθούν από φτηνότερους και πιο ευέλικτους. Είναι η πολιτική άποψη όλων των Κυβερνήσεων μέχρι σήμερα που με τον κοινωνικό αυτοματισμό (εν προκειμένω υπάλληλοι Παν/μίου εναντίον υπαλλήλων Δήμου) κρύβουν τα σχέδια για ξεπούλημα όλων των δημόσιων αγαθών και για ευτελισμό της μισθωτής δουλειάς.

Εμείς όμως είμαστε εδώ. Δουλεύουμε και αγωνιζόμαστε για τη Δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Στεκόμαστε στο πλευρό και στους αγώνες όλων των συναδέλφων μας στο Δήμο και όχι μόνο. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλο το λαό. Για μια αξιοβίωτη ζωή στην πόλη και τη χώρα μας.

Σκέψεις για προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Εσύ κ. Δήμαρχε και Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τι έκανες και τι κάνεις για όλα αυτά?

Τέλος, οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δηλώνουμε ότι:

επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας απέναντι στις συκοφαντικές δηλώσεις του Δημάρχου που δεν θίγουν μόνο εμάς, την αξιοπρέπεια και τη δουλειά μας αλλά και το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Παν/μίου Ιωαννίνων

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();