πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΣΣ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 1/10/2020

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ 
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

1/10/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη στάση και αδιαφορία του Υπουργείου Εσωτερικών ,σχετικά με την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο Βοήθεια Στο Σπίτι.

Ενώ είχαμε επισημάνει το πρόβλημα από τον Ιούλιο και μας είχαν διαβεβαιώσει ότι έχουν επιληφθεί επί του θέματος και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, δυστυχώς 1η Οκτωβρίου σήμερα 3.000 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ΒΣΣ παρευρίσκονται στους φορείς  χωρίς όμως να έχουν σύμβαση εργασίας!!!

Η επικείμενη διάταξη της παράτασης είναι  ακόμα σε διαβούλευση χωρίς να γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία της ψήφισης.

Αυτό συνεπάγεται:

1.     Καθυστερήσεις στη μισθοδοσία των εργαζομένων

2.     Διώξεις εργαζομένων από τους φορείς τους ,(ήδη έγιναν) εφόσον δεν έχει ψηφιστεί ο νόμος της παράτασης

3.     Καμία νομική κάλυψη των εργαζομένων σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους

Παρότι εδώ και μέρες το ΠΣΟ ζήτησε επιτακτικά από το Υπουργείο Εσωτερικών να σταλεί σε πρώτη φάση ,σε όλους τους Δήμους της Χώρας  επίσημο έγγραφο  από το Υπουργείο το οποίο να καλύπτει τόσο τους φορείς όσο και τους εργαζόμενους μέχρι τη ψήφιση του νόμου,  αυτό δεν έγινε!!!!

Το ΠΣΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ  τη στάση αυτή του Υπουργείου και ζητά επειγόντως την άμεση ψήφιση της επικείμενης διάταξης ,για την διασφάλιση όλων των εργαζομένων αλλά  και για την ομαλοποίηση της εργασίας τους!!!

https://vssattikis.blogspot.com/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();