πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Ο Δήμος Χαλανδρίου για τα θέματα Παιδείας: «Το υπουργείο να επανεξετάσει τη στάση του»

Με ψήφισμα που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2020, η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου εκφράζει την ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία, αναγνωρίζοντας τα δίκαια αιτήματα της σχολικής κοινότητας για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη σε 15 και την πρόσληψη εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας.
Παράλληλα καλεί το υπουργείο Παιδείας και την Πολιτεία να επανεξετάσει τη πολιτική της απέναντι στα αιτήματα των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας, αποφεύγοντας την επίδειξη αυταρχισμού και αδιαλλαξίας.

Την ίδια πολιτική απηχεί και η παρουσία του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου και στελεχών της Διοίκησης στο Α.Τ. Χαλανδρίου, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στην εκδήλωση συμπαράστασης προς το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και της Δ/νσης του 1ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, που είχαν κληθεί να καταθέσουν σχετικά με την 4ήμερη κατάληψη της προηγούμενης εβδομάδας στο σχολείο, μετά από καταγγελία γονέα.

Συνομιλώντας με τους γονείς που βρέθηκαν έξω από το Α.Τ., ο δήμαρχος Χαλανδρίου επανέλαβε ότι τα ευαίσθητα θέματα της Παιδείας δεν μπορούν και δεν πρέπει να λύνονται με κατασταλτικά μέσα, παρά μόνο με εποικοδομητικό διάλογο.

Αναλυτικά το ψήφισμα του Δ.Σ. Χαλανδρίου

«Με το ψήφισμά του στις 8.9.2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου διατύπωσε με σαφήνεια μια σειρά από μέτρα τα οποία έπρεπε να ληφθούν από πλευράς Πολιτείας προκειμένου να λειτουργήσουν με όρους υγειονομικής ασφάλειας τα σχολεία της χώρας και του Χαλανδρίου, και ιδίως την ανάγκη για 15μελή τμήματα και πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών καθώς και υγειονομικού και βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας.

Δυστυχώς η εξέλιξη των πραγμάτων επιβεβαίωσε τις επιφυλάξεις και τους φόβους μας με την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, η οποία αποτυπώνεται καθημερινά με την αναστολή λειτουργίας των τμημάτων και ολόκληρων σχολείων λόγω της πανδημίας Covid-19.

H πανελλαδική δυναμική των καταλήψεων και εξάπλωση των κινητοποιήσεων των μαθητών αλλά και του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, Ενώσεων γονέων) έθεσε τα δίκαια αιτήματα τα οποία είχαν ως κοινό τόπο τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη σε 15 και την πρόσληψη εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πιστεύει ότι τα όποια προβλήματα θα πρέπει να επιλύονται με βάση τις παιδαγωγικές αρχές και τη συνεννόηση στα πλαίσια της σχολικής κοινότητας με περιφρούρηση των χώρων των σχολείων και όχι με προσφυγή σε κατασταλτικές μεθόδους. Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης και είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού και ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων.

Καλούμε το υπουργείο Παιδείας και την Πολιτεία, αποφεύγοντας την επίδειξη αυταρχισμού και αδιαλλαξίας, να επανεξετάσει τη πολιτική της απέναντι στα αιτήματα των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας προκειμένου να οδηγηθεί στην εξεύρεση κατάλληλων μέτρων διαθέτοντας και τα απαιτούμενα κονδύλια για την εξομάλυνση της κατάστασης στην Παιδεία και την ασφαλή υγειονομικά λειτουργία των σχολείων. Σε αντίθετη περίπτωση διακινδυνεύει τόσο την υγεία του λαού όσο και το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown».

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();