πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Οι Δημότες δεν θα πληρώσουν για τις δημοτικές υπηρεσίες που έχουν ανασταλεί

Την απαλλαγή καταβολής αντιτίμου για υπηρεσίες των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί, εισάγει το άρθρο 5 της εκπρόθεσμης Τροπολογίας του Υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή χθες βράδυ και ψηφίζεται σήμερα.

Συγκεκριμένα, θα ψηφιστεί ότι:

 « Aπό την 9η Νοεμβρίου 2020 απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου οι δημότες που κάνουν χρήση υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα με αντίτιμο, για όσο χρονικό διάστημα είναι ανέφικτη η παροχή των υπηρεσιών αυτών, λόγω της λήψης μέτρων κατά του κορωνοϊού COVID-19, και πάντως όχι πέραν της 28ης Φεβρουαρίου 2021. »

 

Η διάταξη αφορά, για παράδειγμα, διδασκαλία καλλιτεχνικών μαθημέρων, αθλητικές δραστηριότητες κλπ.

 

Όπως σημειώνει η Κυβέρνηση στην Αιτιολογική Έκθεση, σκοπός είναι « η αποφυγή της οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών για δημοτικές υπηρεσίες, τις οποίες δεν απολαμβάνουν όσο διαρκούν τα μέτρα λόγω του δεύτερου, σφοδρότερου κύματος του κορωνοϊού ».

 

Ολόκληρη η αριθμ. 561/39/16.11.2020 εκπρόθεσμη Τροπολογία, ΕΔΩ


https://www.airetos.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();