πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Θεοδωρικάκος - ΑΣΕΠ: Ιδού το νέο σύστημα για μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

Το νέο σύστημα για τις μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο, που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, περιέγραψε κατά την τηλεδιάσκεψη με νέους, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.
Συγκεκριμένα, όπως είπε:
-Οι ενδιαφερόμενοι που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα (π.χ. τίτλοι σπουδών) θα εξετάζονται σε κοινά θέματα, αναλόγως της θέσης που διεκδικούν, αποδεικνύοντας έτσι, εμπράκτως, τις γνώσεις τους.

-Μέσα από τις γραπτές εξετάσεις θα προκύπτει ποιες είναι οι δεξιότητές τους σε ό,τι αφορά στη συγκεκριμένη θέση που καλούνται να υπηρετήσουν και ποιες είναι οι πλευρές της εργασιακής αποτελεσματικότητάς τους.

-Προβλέπεται ένα είδος «μπόνους» για όσους διαθέτουν μεταπτυχιακό ή/και διδακτορικό τίτλο

Παράλληλα η ΓΓ Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υΠΕΣ Βιβή Χαραλαμπογιάννη τόνισε ότι στόχος είναι «το σύνολο των υπαλλήλων που θα προβλέπει ο προγραμματισμός προσλήψεων κάθε Σεπτέμβριο για το επόμενο έτος, να έχει τοποθετηθεί, ύστερα από τις πανελλαδικές εξετάσεις του ΑΣΕΠ, όντως, το επόμενο έτος στις θέσεις του».

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, το νέο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων για την πρόσληψη στο Δημόσιο, θα εφαρμοστεί από το 2022.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν φοιτητές από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πάντειο Πανεπιστήμιο -συγκεκριμένα από τα αντίστοιχα Τμήματα Δημόσιας Διοίκησης, απόφοιτοι από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Τηλεδιάσκεψη και με το ΑΣΕΠ

Λίγο αργότερα ο κ. Θεοδωρικάκος είχε τηλεδιάσκεψη με την Oλομέλεια του ΑΣΕΠ Η τηλεδιάσκεψη έγινε στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει ο υπουργός Εσωτερικών με κόμματα, θεσμικούς φορείς, νεολαία, συνδικαλιστές και προκατόχους του πρώην υπουργούς, ενόψει του νομοσχεδίου που αφορά στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο σύστημα προσλήψεων.

Από τη συζήτηση και τις προτάσεις που έγιναν προκύπτει η κοινή βούληση και η συναντίληψη για αλλαγές με στόχο τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του συστήματος προσλήψεων, ώστε να ενδυναμωθεί, ακόμα περισσότερο, η αξιοκρατία, αλλά και να επιτευχθεί μεγαλύτερη ταχύτητα στις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, ώστε να βρίσκεται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις αντιπρόεδροι του ΑΣΕΠ μετείχαν στην Επιτροπή για την αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();