πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Το Δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου

Tο Δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί στους εργαζόμενους κανονικά μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός:
- Όσες επιχειρήσεις λειτούργησαν χωρίς αναστολές συμβάσεων εργασίας θα καταβάλουν το Δώρο Χριστουγέννων μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

- Οι επιχειρήσεις που δεν λειτούργησαν κανονικά θα καταβάλουν το τμήμα του Δώρου για το διάστημα εκείνο κατά το οποίο οι εργαζόμενοι εργάστηκαν κανονικά και στο ύψος του πραγματικού μισθού που κατέβαλαν. Το υπουργείο Εργασίας θα καταβάλει από τις 21 Δεκεμβρίου το τμήμα του Δώρου που αναλογεί στους επτά από τους οκτώ μήνες – από Μάιο έως και Νοέμβριο – και σε αντιστοιχία με το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού 534 ευρώ και 800 ευρώ για το μήνα Νοέμβριο. Το τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων που αφορά μόνο το μήνα Δεκέμβριο, θα καταβληθεί με εμβόλιμη πληρωμή μέσα στον Ιανουάριο.

Η υπουργική απόφαση με τις λεπτομέρειες και παραδείγματα αναμένεται να εκδοθεί σήμερα Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, από το υπουργείο Εργασίας.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();