πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Δημόσιο - Κινητικότητα: Έρχονται αλλαγές -Και προσβολή Προέδρου ΚΕΔΕ στους δημοσίους υπαλλήλους

Αλλαγές στην κινητικότητα στο Δημόσιο προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ήταν μάλλον προσβλητικός, τόσο προς τους εργαζόμενους στους δήμους, όσο και γενικότερα τους δημοσίους υπαλλήλους:

Λέγοντας ότι ο λόγος που φεύγουν από την Αυτοδιοίκηση είναι, γιατί. «κακά τα ψέματα, η Αυτοδιοίκηση, είναι ένας φορέας που έχει δουλειά».

Δηλαδή, με άλλα λόγια ο κ. Παπαστεργίου υποστηρίζει:

Πρώτον: Ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι αποχωρούν γιατί δεν τους αρέσει η… δουλειά. 

Δεύτερον: Ότι οι υπάλληλοι στο υπόλοιπο Δημόσιο δεν εργάζονται.

Επαναλαμβάνοντας τα στερεότυπα της νεοφιλελεύθερης συνιστώσας της ΝΔ περί «λουφαδόρων δημοσίων υπαλλήλων».

Θεοδωρικάκος: Αλλαγές στην κινητικότητα

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην 10η τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ με την ΠΕΔ Αττικής, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, διαδικτυακά, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι:

«Θα εξετάσω να φέρω μία ρύθμιση, την οποία θυμάστε ότι πέρυσι την ψηφίσαμε να μην μπορεί να φύγει μηχανικός από το δήμο χωρίς σύμφωνη γνώμη του δημάρχου»

»Θα εξετάσω την πιθανότητα αν μπορεί αυτό να γενικευθεί στο σύνολο των αιτούμενων την αποχώρηση τους από ένα δήμο για οποιαδήποτε λόγο.

Να μην μπορούν να αποχωρήσουν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου

Είναι ένα θέμα το οποίο το υπουργείο Εσωτερικών προτίθεται να εξετάσω τις αμέσως επόμενες ημέρες», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Φεύγουν γιατί δεν θέλουν να δουλέψουν

Μάλιστα, τα όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου. Λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτό που ανέφερε και πριν λίγο ο υπουργός. Το έχουμε συζητήσει και με τον υφυπουργό: Ότι η κινητικότητα δεν βοήθησε την Αυτοδιοίκηση. Πιθανόν να βοήθησε όλο το υπόλοιπο ελληνικό Δημόσιο. Αλλά σίγουρα έφυγε κόσμος από την Αυτοδιοίκηση. Κι αν θέλει κάποιος να βάλει καλόπιστα το ερώτημα: Γιατί φεύγει κόσμος από την Αυτοδιοίκηση; Διότι, κακά τα ψέματα, η Αυτοδιοίκηση, είναι ένας φορέας που έχει δουλειά».

12.221 θέσεις

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα  αναρτήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών οι θέσεις για την κινητικότητα στο δημόσιο τομέα.  Σε 12.221 ανέρχονται οι θέσεις από 568 φορείς του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης που είναι κενές και θα καλυφθούν μέσω της κινητικότητας.

Από αυτές οι 11.228 (ποσοστό 92%) θα καλυφθούν μέσω μετατάξεων και οι υπόλοιπες 993 (8%) με αποσπάσεις, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας. Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών, αφού αξιολόγησε τα αιτήματα των φορέων, ανάρτησε τις εγκεκριμένες θέσεις (περίπου το 90% των αιτημάτων) στη σχετική εφαρμογή apografi.gov.gr.

https://www.aftodioikisi.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();