πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Κι' όμως...ΕΣΥ φταις για όλα...

Χαλάνδρι 07.12.2020 

Αγαπητοί συνάδελφοι αγαπητοί φίλοι 

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» , σε όλα αυτά τα χρόνια της ύπαρξής της, έχει με πολλά άρθρα της αποδείξει ότι, η ελληνική κοινωνία από το 2010 και μετά έχει μπει σε μια τροχιά φθίνουσας πορείας, με δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις. 
Η κεντρική πολιτική ηγεσία με πρόσχημα τα μνημόνια ή τον κορωνοιό ή ότι προκύψει στο μέλλον, πήραν, παίρνουν και θα παίρνουν σκληρά και κοινωνικά άδικα μέτρα , χωρίς να υπολογίζουν τον ανθρώπινο παράγοντα. Φτώχεια, ανεργία, φόβος και ανασφάλεια διακατέχουν το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας. Ακόμα και σήμερα, που ο κορωνοϊός έχει επιστρέψει δυναμικά, η αντιμετώπιση από το πολιτικό προσωπικό είναι κατώτερη των περιστάσεων. 

Σημαντικός παράγοντας ήταν το χωρίς όρους άνοιγμα του τουρισμού ή, πιο σωστά, το άνοιγμα του τουρισμού με προϋποθέσεις που όριζαν οι αεροπορικές εταιρίες, κάποιοι μεγάλοι εσωτερικοί τουριστικοί πράκτορες και εταιρείες και τα διεθνή τουριστικά γραφεία . Ήδη από τον Αύγουστο μελέτες έδειχναν ότι η κατάσταση τους μήνες που θα ακολουθήσουν θα ήταν δύσκολη (μελέτες από το πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης έδειχναν πάνω από 2.000 κρούσματα στο τέλος του Οκτωβρίου). 

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την ενίσχυση του συστήματος υγείας με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και κρεβάτια ΜΕΘ, με σκοπό να αντιμετωπισθεί το δεύτερο κύμα του ιού. Είναι γεγονός ότι σε όλες τις κρίσεις το εκάστοτε πολιτικό κατεστημένο (κυβέρνηση – επιδοτούμενα ΜΜΕ να σου λένε κάθε μέρα – όλη μέρα τι ΔΕΝ κάνεις σωστά…) επικαλούνται την ατομική ευθύνη για να κρύψουν τις δικές τους αστοχίες. Πουθενά δεν γίνεται λόγος για τον συνωστισμό και συγχρωτισμό στα μέσα μεταφοράς, για το άνοιγμα των σχολείων με 25 άτομα ανά τάξη, για τον μη έλεγχο του συνωστισμού στις πλατείες , στις παιδικές χαρές και στα πάρκα, για τα λίγα τεστ (και σχεδόν καθόλου στον δημόσιο τομέα, παρά μόνο με παρεμβάσεις συλλόγων, σωματείων κ.λπ.) και για τις ασυνεννοησίες μεταξύ ΕΟΔΥ και Πολιτικής Προστασίας. Συγχρόνως, τα τοπικά lockdowns δεν περιόρισαν την διασπορά του ιού και κρίθηκαν αναποτελεσματικά. 

Δυστυχώς η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει και ο οικονομικός αντίκτυπος σε πολλούς τομείς της οικονομίας καθίσταται τραγικός. Η εστίαση έχει κτυπηθεί ανεπανόρθωτα, το λιανεμπόριο , ο τουρισμός - και ότι συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν – έχουν νεκρώσει. Η ύφεση για το 2020 εκτιμάται άνω του 11% δηλαδή πάνω από 20 δις που θα λείψουν από την Ελληνική οικονομία. Ιδιοκτήτες καταστημάτων, ελεύθεροι επαγγελματίες και σύσσωμος ο ιδιωτικός τομέας της χώρας πλήττεται από το δεύτερο lockdown και η ανεργία αναμένεται να οδηγηθεί σε ποσοστά δυσθεώρητα. 

Συνεπώς χρειάζονται γενναίες οικονομικές παρεμβάσεις για να σωθούν εργατικές θέσεις και κλάδοι της ελληνικής οικονομίας. 

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι, 

είναι απόλυτα σαφές ότι στις κρίσεις όλοι μας προσπαθούμε να πάρουμε δύναμη από ανθρώπους που θα μας εμπνεύσουν και θα συνταχθούμε μαζί τους για να αποφύγουμε την κατάρρευση τόσο της κοινωνίας όσο και του παράγοντα «άνθρωπος». 

Δυστυχώς, στο υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν φαίνεται να υπάρχει μια ανάλογη προσωπικότητα που θα εμπνεύσει και θα αντιμετωπίσει την κρίση προς όφελος της κοινωνίας. Και, δυστυχώς, δεν είναι τυχαίο ότι μας αντιμετωπίζουν ως «στατιστικό στοιχείο»… 

Αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει από την προσπάθειά μας να μείνουμε ψυχικά ενωμένοι, ώστε να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη αυτή κατάσταση. Η κοινωνία θα δώσει την λύση. Οι πολιτικοί, για μια ακόμη φορά, απέτυχαν… 

πρΟΤΑση
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();