πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Έγιναν ΦΕΚ τα νέα περιοριστικά μέτρα έως 11 Ιανουαρίου

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 11 Τέυχος Β’ 5/1/21 η Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 608 ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00» (Β’ 1).
Από τις 5.00 έως τις 21.00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο και οι οποίες επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περι- οριστικά αναφερόμενους λόγους:
α) Μετακίνηση από και προς την εργασία ή κατά τη διάρκεια της εργασίας.
β) Μετακίνηση από και προς το σχολείο/φορέα/εξε- ταστικό κέντρο, εφόσον λειτουργεί σύμφωνα με τις δι- ατάξεις της παρούσας.
γ) Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρ- μακείο, επίσκεψη στον γιατρό, κτηνίατρο ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).
δ) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα, σύμφωνα με τις ειδικότερες διατάξεις της παρούσας.
ε) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
στ) Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
ζ) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέ- ων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
η) Συνοδεία μαθητών από και προς το σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα.
θ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή έως τρία (3) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της ελάχιστης απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου.
ι) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.
ια) Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορι- σμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπό- θεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης.
ιβ) Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύ- γου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη.
ιγ) Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη.
ιδ) Μετακίνηση προς τον σκοπό συγκομιδής αγροτι- κών προϊόντων.
ιε) Μετακίνηση για λόγους συμμετοχής σε κλινικές ασκήσεις φοιτητών τελευταίου έτους προγράμματος σπουδών α’ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι. ή για λόγους φοίτησης Δοκίμων Υπαστυ- νόμων, Δοκίμων Αστυφυλάκων και Συνοριακών Φυλά- κων Ορισμένου Χρόνου των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και σπουδαστών των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελ- ληνικής Ακτοφυλακής.

Αναφορικά με τους υπαλλήλους του Δημοσίου η πιστοποίηση μετακινησης γίνεται μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου στην ιστοσελίδα apografi.gov.gr και κατ’ εξαίρεση μέσω εντύπου που συμπληρώνεται με ευθύνη του αρμόδιου προϊστάμενου προσωπικού.

Στο σημείο 8 του πίνακα της παρ. 1 του άρθρου 1 προστίθεται η κατ’ εξαίρεση διεξαγωγή εξετάσεων τελειόφοιτων μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών ή αποφοίτων που απαιτούνται για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού στο Β’ εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 ή για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στο σύνολο της Επικράτειας, διαγράφεται η συνέχιση της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Κατεβάστε όλο το νέο ΦΕΚ

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();