πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Τροπολογία πετά εκτός κάθε Κινητικότητας, για 2 χρόνια, Υπαλλήλους συγκεκριμένου Φορέα

Για κάποιους χθες ξημέρωσε άσπρη μέρα, για άλλους όμως μαύρη.  Το αρ.3 εκπρόθεσμης Τροπολογίας της Κυβέρνησης, μπορεί να αφορά μεν τους Υπαλλήλους ενός μόνο Φορέα, είναι όμως ενδεικτικό του πόσο εύκολα θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα.

Με αυτό ειδικότερα νομοθετείται το εξής:

« Κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η μετάταξη ή απόσπαση ή οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση, ανεξαρτήτως διαδικασίας ή Φορέα υποδοχής, Υπαλλήλων του “Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης” (e-ΕΦΚΑ) για χρονικό διάστημα 2 ετών από την έναρξη ισχύος του παρόντος.

Διαδικασίες μετατάξεων ή αποσπάσεων ή άλλης μορφής μετακινήσεων Υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ που είναι ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, ΔΕΝ ολοκληρώνονται»

 

Φανταστείτε να είστε Υπάλληλοι, να έχει νομίμως εγκριθεί / δρομολογηθεί (αλλά όχι ακόμη ολοκληρωθεί) η μετάταξή σας αλλού, να έχετε αποχαιρετήσει (πιθανώς κακήν–κακώς) όσους ενδεχομένως σας έκαναν τη ζωή κόλαση και σας “ανάγκασαν” να αγωνίζεστε να φύγετε, και ξαφνικά να διαβάζετε την Τροπολογία. Ούτε στον χειρότερο εχθρό τέτοια εξέλιξη.

Για να μην επεκταθούμε στο μείζον πρόβλημα που – όπως είναι γραμμένη η διάταξη – φαίνεται να προκαλείται σε όσους ενδεχομένως δικαιούνται να μεταταχθούν / αποσπασθούν με το ειδικό νομικό πλαίσιο για λόγους υγείας ή για λόγους συνυπηρέτησης.

 

Η Έκθεση αναφέρει ότι « το προσωπικό του e-ΕΦΚΑ που απασχολείται στην εξέταση αιτημάτων συνταξιοδότησης δεν επαρκεί για την ταχεία διεκπεραίωση των αιτημάτων αυτών ».

Λες και σε όλους τους άλλους Φορείς της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από όπου φεύγουν σωρηδόν Υπάλληλοι είτε με το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας είτε με το πλήθος κατά παρέκκλιση διατάξεων που ψηφίζονται συνεχώς, ρώτησε κανείς εάν το προσωπικό που απομένει επαρκεί για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους...

 

Η αριθμ. 760/117/16.2.2021 εκπρόθεσμη Τροπολογία.


https://www.airetos.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();