πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΑΤΡΟΠΗ με Δώρα και Επιδόματα στο Δημόσιο: Δικαστική ΔΙΚΑΙΩΣΗ εργαζομένων Δήμου

Μεγάλη, σημαντική δικαστική απόφαση - ανατροπή (ΔΙΚΑΙΩΣΗ) για 98 νυν και πρώην εργαζομένους του Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής, για τους οποίους όταν ήταν συμβασιούχοι, το Ειρηνοδικείο Χαλκιδικής είχε “πει” όχι στην αγωγή διεκδίκησης κομμένων λόγω Μνημονίων, 13ων και 14ων μισθών παρελθόντων ετών, με το αιτιολογικό ότι, οι αυτές περικοπές, «αποτελούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης», όπως είχε παρουσιάσει αποκλειστικά το epoli.gr. [Δείτε ΕΔΩ]

Όπως επίσης παρουσιάζει, αποκλειστικά, σήμερα, το epoli.gr το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής (ως Εφετείο) - στο οποίο προσέφυγαν οι τότε συμβασιούχοι κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου δικαστηρίου - δέχτηκε την αγωγή, υποχρεώνοντας τον εναγόμενο Δήμο Σιθωνίας να καταβάλει στον καθένα από τους ενάγοντες ποσά έως και 2.500 €, πλέον του νόμιμου επιτοκίου 6%.  

«…Οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος που αναφέρθηκαν στο σκεπτικό της εκκαλούμενης προς δικαιολόγηση της συνταγματικότητας της επίμαχης περικοπής του ν.4093/2012 οι οποίοι συνίστανται στην επίτευξη των στόχων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και την αποφυγή του κινδύνου της χρεωκοπίας της Χώρας, δεν αρκούν, κατά τα ήδη εκτεθέντα, για να καταστήσουν συνταγματικά ανεκτές τις συγκεκριμένες περικοπές», τονίζεται σε χαρακτηριστικό σημείο της απόφασης.

Την υπόθεση χειρίστηκε η δικηγόρος κα Τσιαιλάνη Ευαγγελία.

Το ιστορικό της αρχικής υπόθεσης

Αρχικά, το Σωματείο Συμβασιούχων Εργαζομένων Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής κατέθεσε αγωγή, για ενενήντα οκτώ (98) μέλη του, κατά του Δήμου Σιθωνίας, διεκδικώντας τα δώρα και τα επιδόματα από το 2015 έως και το 2017 (δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα, επιδόματα αδείας) η οποία συζητήθηκε στις 18 Απριλίου 2018 στο Ειρηνοδικείο Χαλκιδικής.

Ο Δήμος Σιθωνίας, μη αναγνωρίζοντας την οφειλή, τάχθηκε απέναντι του, αντιδρώντας για την καταβολή των επιδομάτων και δώρων.

Η δήλωση του Προέδρου Εργαζομένων

Μετά από την αποκλειστική επικοινωνία του epoli.gr με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Σιθωνίας, κ. Παπαργύρη Αναστάσιο, μας τόνισε: 

«Είναι μία ιδιαίτερη μέρα, μία μέρα δικαίωσης για όλους τους συναδέλφους του Δήμου Σιθωνίας, που μας στηρίζουν τόσα χρόνια.

Είχα πει παλαιότερα ότι, θα συνεχίσουμε τον δικαστικό αγώνα μέχρι τη δικαίωση.

Φαίνεται πως, ο αγώνας τόσων ετών απέδωσε με την απόφαση του Εφετείου, αναγνωρίζοντας το δίκαιο αίτημά μας.

Η εμπιστοσύνη των εργαζομένων σε αυτόν το δύσκολο αγώνα και κυρίως του πιο καταπονημένου εργασιακού τομέα, αυτού της καθαριότητας, που δίνει καθημερινά τη μάχη του, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά μας.

Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα.»

H απόφαση

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();