πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

ΥΠΕΣ: Παρατείνεται έως τις 8 Μαρτίου ο κύκλος κινητικότητας (τροπολογία)

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης κατέθεσε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου 2021 τροπολογία με την οποία ρυθμίζονται ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η τροπολογία συμπεριελήφθη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών «Οργάνωση και λειτουργία Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και ρύθμιση θεμάτων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας».

Συνοπτικά τα άρθρα που περιλαμβάνονται στην τροπολογία:
Με το άρθρο 1 δίνεται παράταση στη νομιμότητα λειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων η οποία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση παρατείνεται η εκπροσώπηση των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια έως τις 30 Ιουνίου 2021. Η χορήγηση παράτασης κρίθηκε απαραίτητη εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ και δεν επιτρέπουν την οργάνωση της εκπροσώπησης τους.

Κινητικότητα

Με το άρθρο 2 παρατείνεται έως τις 8 Μαρτίου ο κύκλος κινητικότητας 2020 ο οποίος έκλεινε στις 28 Φεβρουαρίου 2021, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στους φορείς που δεν έχουν υποβάλει ακόμα τα απαραίτητα στοιχεία, να προχωρήσουν στην υποβολή τους. Παράλληλα, με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία των μικρών Δήμων (κάτω των 25.000 κατοίκων) αυξάνεται από 65% σε 80% το ποσοστό κάλυψης.

Με το άρθρο 3 δίνεται η δυνατότητα ειδικά σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίωμα να μπορούν να συγκαλούν Γενικές Συνελεύσεις και να λαμβάνουν αποφάσεις διά περιφοράς κατόπιν αιτιολογημένης σχετικής αποφάσεως του Διοικητικού τους Συμβουλίου. Το αίτημα έχει τεθεί από το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Ακολουθεί και το σχετικό βίντεο με τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τον κ. Βορίδη στις επιφυλάξεις που προέβαλε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

https://www.aftodioikisi.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();