πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Δήμος Αιγάλεω: Επίθεση συνδικαλιστή κατά εργαζόμενης – «Να παραιτηθεί»

Βίαιη επίθεση από συνδικαλιστή κατά εργαζόμενης στο δήμο Αιγάλεω καταγγέλλουν η ίδια και οι παρατάξεις «Εργατική Αντεπίθεση» και Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συσπείρωση (ΑΡΣΥ), η οποία ζητά την παραίτηση του από τον Σύλλογο Εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται ο Σταμάτης Σταματόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω, εκλεγμένος με την «Συνδικαλιστική Ανατροπή», επιτέθηκε την Παρασκευή 26/3 στην Βασιλική Πρεβεζάνου, εργαζόμενη στο γραφείο του δημάρχου Αιγάλεω.

Όπως καταγγέλλει η ίδια: «Θλίβομαι βαθιά που το μέλος του σωματείου Σταμάτης Σταματόπουλος άσκησε βία στο πρόσωπο μου αν και εργαζόμενη και συνάδελφος απλά επειδή υπηρετώ στο γραφείο Δημάρχου. ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΝΕΑ ΗΘΗ….»

Το γεγονός καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους:

-Η «Εργατική Αντεπίθεση»: «Ως ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ

την απαράδεκτη επίθεση βίας που έγινε σήμερα , στο Δημαρχείο της Πόλης του Αιγάλεω , απο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και «εξέχων» Μέλος της Συνδικαλιστικής Ανατροπής , εναντίον της Συναδέλφισσας ΒΑΣΩΣ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ.

Φυσικά το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι «μεμονωμένο περιστατικό» και εντάσσεται στην γενικότερη στρατηγική αλυσίδα έντασης και βίας που έχει, εδώ και χρόνια , επιλέξει η συγκεκριμένη «Συνδικαλιστική» παράταξη…

Το γεγονός αποτελεί «repetition» της επίθεσης που δέχτηκε η Συναδέλφισσα Γραμματέας του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας, λίγους μήνες πριν, επειδή η συγκεκριμένη Δημοτική αρχή, εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία τοποθέτησε προϊσταμένη , σε διεύθυνση του Δήμου , άλλη Συνάδελφο που είχε, τόσο τα τυπικά, όσο και ουσιαστικά προσόντα, αλλά δεν είχε…σύζυγο (αρχισυνδικαλιστη)-που έχει την (ψευδ)αίσθηση ότι οι Δήμοι είναι «πασαλικια» τα οποία εξουσιάζει !!!

Βεβαίως οι επιθέσεις βίας είναι καταγεγραμμένες «μία προς μια» και θα κατατεθούν εκεί που πρέπει και στο χρόνο που πρέπει γιατί οι «ΘΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΘΥΜΑΤΑ…»

-Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-Α.Ρ.ΣΥ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την άδικη και βίαιη συμπεριφορά που δέχτηκε η συνάδελφος Βασιλική Πρεβεζάνου, από μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Συμπεριφορά που θίγει την ηθική, προσωπική και επαγγελματική αξιοπρέπεια της συναδέλφου.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι οι βιαιότητες, οι αντιδημοκρατικές και αντισυνδικαλιστικές συμπεριφορές δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Όσοι δε τις χρησιμοποιούν, δεν έχουν θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά ούτε και στο Σύλλογό μας.

Οι τρομοκρατικές και ολοκληρωτικές πρακτικές που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, δεν έχουν χώρο στους αγώνες μας.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην συνάδελφο Βασιλική Πρεβεζάνου και ζητάμε την αποπομπή του Σταμάτη Σταματόπουλου, τόσο από τη θέση του Γραμματέα του Συλλόγου, όσο και από τη θέση απλού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του!»

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();