πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Για ποιους είναι υποχρεωτικά τα self test

Παύει από σήμερα Δευτέρα η υποχρέωση δεύτερου test για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Πλέον υποχρεούνται να κάνουν τεστ μόνο κάθε Κυριακή.
Σε ότι αφορά τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, συνεχίζουν να ισχύουν τα δύο self test την εβδομάδα για όσους εργάζονται στο λιανεμπόριο, την εστίαση, στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, τις μεταφορές, στις υπηρεσίες καθαρισμού, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, στα κέντρα αισθητικής, τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων και τις σχολές οδηγών. Το πρώτο self τεστ παρέχεται δωρεάν από τα φαρμακεία και το δεύτερο το πληρώνει ο εργοδότης.

Όσοι εργάζονται στον δημόσιο τομέα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, την Ελληνική Αστυνομία, την πυροσβεστική, το Λιμενικό Σώμα και οι δικαστικοί υπάλληλοι θα πρέπει επίσης να κάνουν τεστ, αλλά μια φορά την εβδομάδα. Το τεστ θα το προμηθεύονται δωρεάν.

Σήμερα ανοίγουν επίσης οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, αλλά για τα παιδιά αυτών των ηλικιών δεν είναι απαραίτητο το τεστ.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();