πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Δημόσιο: Έρχονται αλλαγές σε προσοντολόγιο, αξιολόγηση, στοχοθεσία & επιλογή στελεχών

Αλλαγές σε προσοντολόγιο, αξιολόγηση αλλά και μηχανισμό στοχοθεσίας και επιλογής διευθυντικών στελεχών στο Δημόσιο, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.Συγκεκριμένα, μιλώντας σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης επί του νομοσχέδιου για την τηλεργασία στο Δημόσιο, ο κ. Βορίδης εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, ότι:

-Μετά από 20 χρόνια έρχονται αλλαγές στο ΠΔ 50/2001 που αφορά το προσόοντολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων:ψ «Ποιες ειδικότητες, πώς το αποφασίζουμε αυτό. Τι είναι εκείνο που τους χαρακτηρίζει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

-«Θα νομοθετήσουμε το κοινό πλαίσιο αξιολόγησης, ώστε να εφαρμόζεται απ’ όλους τους φορείς προκειμένου να είναι ένας εσωτερικός μηχανισμός για την ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών και των οργανικών μονάδων. Θα ανασχεδιάσουμε την αξιολόγηση. Αυτός ο ανασχεδιασμός είναι προγραμματισμένος για το τρίτο τρίμηνο του 2021. Μέχρι Σεπτέμβριο ελπίζω να το προλάβουμε», πρόσθεσε.

-«Θα ανασχεδιάσουμε το μηχανισμό στοχοθεσίας και επιλογής διευθυντικών στελεχών»

«Μιλάμε για συνολική αναμόρφωση…Αλλάζει η εικόνα για τη λειτουργία του Δημοσίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τι άλλο έρχεται

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε

-Νέα νομοθεσία για τον Συνήγορο του Πολίτη, έως το τέλος του 2021

-Νομοθέτηση πολιτικής δώρου για όλους τους βουλευτές, τους υπουργούς και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Προκειμένου ο καθένας αν ξέρει που στέκεται», όπως είπε χαρακτηριστικά.

-Ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς στον τρόπο απόδοσης ιθαγένειας.

https://www.aftodioikisi.gr/
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();