πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Δημόσιο: Αλλαγές για πολίτες & δημοσίους υπαλλήλους - Καταργούνται & τα self test

Επιστρέφουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στην Β΄ και την Α΄ κατηγορία υψηλού κινδύνου. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, διευκρινίζοντας ότι όσοι υπάλληλοι ανήκουν στην Α΄ κατηγορία θα τοποθετούνται σε υπηρεσίες back office, που δεν έχουν, δηλαδή,  επαφή με το κοινό.

Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα κρίνεται από τη διοίκηση κάθε υγειονομικού σχηματισμού, η αξιοποίηση τους στις κατάλληλες θέσεις, αναλόγως της κατηγόριας κινδύνου που ανήκουν.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών από το Δημόσιο θα γίνεται πλέον κατά προτίμηση αλλά όχι αποκλειστικά με προγραμματισμένα ραντεβού και με τους κανόνες που ισχύουν στο λιανεμπόριο. Δηλαδή, 1 πολίτης ανά 16 τετραγωνικά μέτρα. Επιπλέον, τόνισε ότι οι μάσκες επιβάλλονται και σε εξωτερικούς χώρους, όπου παρατηρούνται ουρές.

Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 στις 5 το πρωί θα ισχύουν τα εξής:

– Άρση του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας.
 Εξαίρεση από την υποχρέωση  self test για τους πλήρως εμβολιασμένους εργαζόμενους αλλά και τους αθλούμενους στα γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και της δεύτερης δόσης.
-Στην εστίαση αλλάζει το πρωτόκολλο και από έξι άτομα γίνεται 10 άτομα ανά τραπέζι
-Στις δεξιώσεις το ανώτερο όριο σε εξωτερικούς χώρους, θα είναι  300 άτομα.
-Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών, ορίζεται μέγιστος αριθμός 120 ατόμων ανά 1000 τ.μ. επιφάνειας παραλίας  με ελεγχόμενη είσοδο.

https://www.aftodioikisi.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();