πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης σχετικά με τη νέα απόπειρα της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να δημιουργήσει Αναπτυξιακό Οργανισμό:«Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Η διοίκηση του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, όπως αναμενόταν, επαναφέρει στην Οικονομική Επιτροπή την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη το θέμα του “Αναπτυξιακού Οργανισμού”. Να θυμίσουμε ότι στην πρώτη απόπειρα της διοίκησης, τον Ιούνιο, κάτω από την πίεση του σωματείου και των εργαζομένων αποσύρθηκε το θέμα από την τότε Οικονομική Επιτροπή.

Πρόκειται για τον σχεδιασμό που υλοποιούν από κοινού κυβέρνηση και διοικήσεις των δήμων για την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες. Στην παρούσα φάση μιλάμε για εκχώρηση αρμοδιοτήτων των τεχνικών υπηρεσιών όπως εποπτεία και επίβλεψη δημοσίων μελετών και έργων. Οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί δεν έχουν καμία λαϊκή νομιμοποίηση, καμία λογοδοσία προς το λαό. Με αυτό τον τρόπο στρώνεται ο δρόμος της “επιχειρηματικής δραστηριότητας” έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Συγχρόνως, το κόστος λειτουργίας του Αναπτυξιακού θα το επιβαρυνθεί ο δήμος, δηλαδή οι δημότες.

Η τεχνική υπηρεσία του δήμου θα συνεχίσει να είναι υποστελεχωμένη, αποδιοργανωμένη ενώ οι εργαζόμενοι στον Αναπτυξιακό Οργανισμό θα δουλεύουν χωρίς εργασιακά δικαιώματα με διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μέσω αδιαφανών διαδικασιών.

Σε αυτή τη λογική κινείται και η Διοίκηση του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου με στόχο τη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού με το Δήμο Δέλτα. Παλεύουμε για το σταμάτημα αυτών των πολιτικών διεκδικώντας:
  • Απόσυρση του θέματος από την οικονομική επιτροπή
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων
  • Έξω οι ιδιώτες από τους Δήμους
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΎΣΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 11.00 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ 8.30»
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();