πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ- ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Κατά

Της τροποποίησης της υπ’αρ.126119/8-2-2007 Κ.Υ.Α. Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου: «Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ, τμήμα Μεταμόρφωση – Υλίκη» (όπως ισχύει), ως προς: α) τις τεχνικές διαφοροποιήσεις από την επικαιροποίηση του οριστικού σχεδιασμού του Α/Κ Βαρυμπόμπης, β) τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο των οδών Ελαιών και Ερμιόνης του Δήμου Κηφισιάς, γ) την προσαρμογή/συμμόρφωση του περιεχομένου της στο νεότερο κανονιστικό πλαίσιο (Αρ.πρωτ: ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/70928/4601-2/11/2021 Απόφαση Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας).
Ο Δήμος Κηφισιάς τάσσεται κατά της υλοποίησης των εργασιών ανακατασκευής του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Βαρυμπόμπης και των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με τα συνοδά έργα τους, στον κόμβο των οδών Ελαιών και Ερμιόνης Δήμου Κηφισιάς, που εγκρίνονται με την ανωτέρω Απόφαση. Η τελευταία , αγνόησε πλήρως τις τεκμηριωμένες απόψεις του Δήμου Κηφισιάς και άλλων φορέων, κατά τη διαβούλευση της σχετικής Μ.Π.Ε.

Αντιτίθεται για πολλοστή φορά, στην εγκατάσταση διοδίων στους Α/Κ Βαρυμπόμπης-Αγίου Στεφάνου, που επαναφέρει η M.Π.E , αλλά και σε κάθε είδος και μορφή διοδίων στην περιοχή μας.

Ουδέποτε και από οποιονδήποτε φορέα, ζητήθηκε η κατεδάφιση και ανακατασκευή του ανισόπεδου κόμβου (Α/Κ) Βαρυμπόμπης. Καμία σημερινή ανάγκη δεν το δικαιολογεί, ενώ θα επιφέρει τεράστια αναστάτωση με αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου, στους παραδρόμους και στο εσωτερικό οδικό δίκτυο και όλαυτα με τεράστιο δημοσιονομικό κόστος.

Ο νέος κυκλικός κόμβος στην οδό Ερμιόνης, θα προκαλέσει δυσμενέστατες κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην πυρόπληκτη συνοικία των Αδαμών, με αύξηση του φόρτου των οχημάτων κατά δεκάδες χιλιάδες ημερησίως και κατάργησης χώρου πρασίνου.

Ο Δήμος μας θα ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής και θα αντιδράσουμε ποικιλοτρόπως για να μην υλοποιηθούν τα περιττά έργα.

Ζητούμε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ματαίωση των εργασιών και από κάθε παραλήπτη του ψηφίσματος τη συμβολή του σε αυτή.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();