πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Σ.Υ.Π.Α.: ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Αθήνα 8- 2 -2022
Αρ. Πρωτ.: 44

Προς
Περιφερειάρχη Αττικής

Θέμα: Για την υποβολή «πόθεν έσχες» των εργαζομένων

Επαναφέρουμε για μια ακόμη φορά το αίτημα κάλυψης του κόστους συμπλήρωσης των Δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες), υποχρέωση που δεν απορρέει από τα υπηρεσιακά καθήκοντα των εργαζομένων, αλλά από την συμμετοχή τους ως τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη σε επιτροπές διαγωνισμών προμηθειών και παροχής υπηρεσιών που εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του ν.3213/2003, άρθρο 1 όπως ισχύει.

Η υποχρέωση συμμετοχής σε επιτροπές διαγωνισμών φορτώνεται στους εργαζόμενους στις περισσότερες των περιπτώσεων, ανεξάρτητα από την ειδικότητα πρόσληψής τους και τις αρμοδιότητες της υπηρεσίας, που υπηρετούν.

Οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με πάμπολλα ερωτήματα, αδιευκρίνιστα ζητήματα και με διαδικασίες που για να πάρουν απαντήσεις και λύσεις απαιτείται να προσφύγουν σε επαγγελματίες λογιστές, δημιουργώντας έτσι ένα ακόμα χαράτσι στο εισόδημά τους ή προσπαθούν να κάνουν μόνοι τους τις δηλώσεις, με κίνδυνο επιβολής προστίμων και μεγαλύτερης μείωσης στο μισθό τους από «τυπικά λάθη», αν και δεν υποκρύπτουν δόλο ή σκοπιμότητα.

Θεωρούμε απαράδεκτο να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και ζητάμε να καλύπτεται το κόστος που επωμίζονται οι υπόχρεοι υπάλληλοι για την συμπλήρωση των συγκεκριμένων Δηλώσεων από τους φορείς που υπηρετούν, μιας και η σχετική υποχρέωση απορρέει από την αρμοδιότητα και την φύση της δουλειάς τους.                                                       

Κοιν/ση

  1. Υπουργό Εσωτερικών

α. Γραφείο Υπουργού

β. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

  1. Υπουργό Οικονομικών
  2. ΕΝΠΕ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

https://syllogospatt.wordpress.com/
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();