πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Δημόσιο-Κινητικότητα: 19.000 θέσεις ζητούν οι φορείς –Πότε θα ανοίξουν οι αιτήσεις για τους υπαλλήλους

Στις 19.000 ανέρχονται οι θέσεις που ζητούν να καλύψουν, μέσω του πρώτου κύκλου του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας για το 2022, οι φορείς του δημοσίου (υπουργεία, δήμοι, ανεξάρτητες αρχές κλπ), σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr. Ολοκληρώθηκε η προθεσμία εντός της οποίας οι δημόσιοι φορείς έπρεπε να στείλουν τα αιτήματά τους για την κάλυψη θέσεων μέσω μετατάξεων ή αποσπάσεων και στα αιτήματα αποτυπώνεται ένας αριθμός περίπου 19.000 προς κάλυψη θέσεων.

Ο τελικός αριθμός θα προκύψει προσεχώς καθώς αυτή τη στιγμή τα αιτήματα εξετάζονται από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας. Αυτό που έχει «κλειδώσει» πάντως, είναι η ημερομηνία στην οποία θα αναρτηθούν οι θέσεις στην ειδική πλατφόρμα της ιστοσελίδας apografi.gov.gr, οπότε και θα ανοίξουν οι αιτήσεις από πλευράς των ενδιαφερομένων δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας από πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, οι θέσεις θα αναρτηθούν την ερχόμενη εβδομάδα και από την ημερομηνία στην οποία θα δημοσιευθούν, όσοι επιθυμούν να διεκδικήσουν κάποιες από τις προσφερόμενες θέσεις έχουν 10ήμερη προθεσμία να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, όπως προβλέπει ο νόμος.

Υπενθυμίζεται, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, ότι με την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση που θα υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι, μπορούν να εκφράσουν ενδιαφέρον για:
• συνολικά 10 θέσεις που προσφέρονται προς κάλυψη και κατανέμονται
• σε 3 φορείς κατά ανώτατο όριο.

Δηλαδή, για παράδειγμα, ένας υπάλληλος μπορεί να δηλώσει στην αίτησή του ότι επιθυμεί να διεκδικήσει τρεις θέσεις που προσφέρει ένα υπουργείο, άλλες τρεις που προσφέρει άλλο υπουργείο και τέσσερις που προσφέρει ένας άλλος φορέας όπως ένας ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο σύστημα κινητικότητας, μπορούν να διεκδικήσουν να στελεχώσουν θέσεις ίδιου κλάδου ή ειδικότητας, ίδιας ή ανώτερης βαθμίδας εκπαίδευσης.

Ως προς την αξιολόγηση των αιτημάτων των υπαλλήλων, ο νόμος προβλέπει έως 15 Μαΐου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι κρίσεις και οι σχετικές πράξεις μετατάξεων ή αποσπάσεων να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ο νόμος για την κινητικότητα αναφέρει κατηγορηματικά ότι σε κάθε περίπτωση η μετάταξη διενεργείται με την ίδια σχέση εργασίας.

«Σε κάθε περίπτωση η μετάταξη διενεργείται με την ίδια σχέση εργασίας. Οι μετατασσόμενοι διατηρούν το ίδιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς, καθώς και τυχόν προσωπική διαφορά στις αποδοχές τους», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο 2, παράγραφος 5, του νόμου 4440/2016 («Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποχρεώσεις των προσώπων που διορίζονται στις θέσεις των άρθρων 6 και 8 του N. 4369/2016, ασυμβίβαστα και πρόληψη των περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων και λοιπές διατάξεις»), άρθρο που παραμένει σε ισχύ.

https://www.aftodioikisi.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();