πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Ψήφισμα συμπαράστασης προς το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας

Μετά την ολοκλήρωση της μαζικής Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και την αγωνιστική δράση που αποφασίστηκε ομόφωνα, ο Δήμαρχος προσπάθησε να τρομοκρατήσει το Σωματείο και τον Πρόεδρο και να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης με χυδαίες εκφράσεις και απειλές: «Θα πάρετε τα αρχ@@ μου και θα σας κυνηγήσω όλους, ιδίως εσένα (προς τον πρόεδρο Σωματείου) μέχρι να βρεις μαύρο χιόνι».
Ενώ είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις και δεσμεύσεις από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου ότι θα επιλυθούν σοβαρά λειτουργικά θέματα των υπηρεσιών και προβλήματα εργαζομένων, η κοροϊδία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Οι αιτίες που οδήγησαν στην έναρξη αγωνιστικής δράσης είναι: οικονομικές οφειλές προς εργαζόμενους, έλλειψη Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), ασυντήρητα οχήματα, ελλείψεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και ανταλλακτικά, σε βασικά είδη καθαρισμού, γραφική ύλη, ηλεκτρολογικό υλικό και υλικά για τεχνικά συνεργία κλπ. Οι επικίνδυνες και ακατάλληλες εγκαταστάσεις, η εντατικοποίηση των εργασιών στις περισσότερες υπηρεσίες λόγω υποστελέχωσης, η παραχώρηση δημόσιου χώρου στη Μητρόπολη προκειμένου να χτιστεί ιδιωτικός παιδικός σταθμός, αντί δημοτικού. Η άδικη περικοπή δεδουλευμένων ημερομισθίων σε συναδέλφισσα, η έλλειψη σχεδίου για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων που φέρνουν σε κίνδυνο τις ζωές εργαζομένων, είναι επίσης μερικές από τις αιτίες.
Οι υπηρεσίες καθημερινά και εντέχνως απαξιώνονται από Κράτος και Δημάρχους, που με την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις προσωπικού, στοχεύουν στις ιδιωτικοποιήσεις, την πολιτική της επιχειρηματικής λειτουργίας, ανταποδοτικότητας και εμπορευματοποίησης. Αυτό σημαίνει
ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τους δημότες.
Όπως σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έτσι και στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, η Διοίκηση αξιοποιεί την πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων, τους νόμους και τα αντεργατικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί, αυθαιρετεί καθημερινά και καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας. Έχει ξεκινήσει μια βιομηχανία απειλών και συνδικαλιστικών διώξεων στους εργαζόμενους που αντιδρούν και αποκαλύπτουν τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν, καθώς και τα σχέδιά τους.
Απέναντι στους εκφοβισμούς και τις απειλές της εργοδοσίας, εμείς απαντάμε με τα δικά μας όπλα: τη συλλογική μαζική πάλη των εργαζομένων, την αποφασιστικότητα και την ταξική αλληλεγγύη. Η δίωξη των Σωματείων και η στοχοποίηση των συνδικαλιστών επειδή δεν συμβιβάζονται με τον εργασιακό μεσαίωνα, δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλου του κινήματος. Αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια.

Καταγγέλλουμε τις χυδαίες εκφράσεις και απειλές του Δημάρχου, Γιάννη Βούρου, προς το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων και τη στοχοποίηση του Προέδρου που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την αναβάθμιση των υπηρεσιών, διατηρώντας τον δημόσιο
κοινωνικό χαρακτήρα τους.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και την αγωνιστική δράση του Σωματείου.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 16/06/22 ΚΑΙ ΩΡΑ 08.00 πμ

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();