πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Oμόφωνα αθώος δημοτικός υπάλληλος με πλαστό απολυτήριο δημοτικού

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε εργαζόμενος στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. Ο εργαζόμενος κατηγορήθηκε ότι, μετά την κατάργηση της Δημοτικής Επιχείρησης Τεχνικών Έργων του Δήμου Αχαρνών όπου απασχολούνταν και κατά τη μεταφορά του στο Δήμο Αχαρνών είχε προσκομίσει το 2007 πλαστό απολυτήριο δημοτικού προκειμένου να “πετύχει” την πρόσληψή του ως Εργάτη – Συντηρητή Κτηρίων.
Παραπέμφθηκε με Βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών με την κατηγορία της κατάρτισης πλαστού εγγράφου και χρήσης αυτού σε βαθμό κακουργήματος και της απάτης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Δημοσίου όπου προκάλεσε σε αυτό οικονομική ζημία με τους μισθούς που λάμβανε συνολικού ύψους 177.000 ευρώ. Το δικαστήριο τον κήρυξε ομόφωνα αθώο με το σκεπτικό ότι η “ζημία” του Δημοσίου ισοσταθμίζεται από ισάξια αντιπαροχή η οποία είναι η καθημερινή του εργασία που προσέφερε ο εργαζόμενος Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();