πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Σιθωνία Χαλκιδικής: Ανω-κάτω με δημοτικό σύμβουλο που επιτέθηκε φραστικά σε γυναίκες δημοτικές υπαλλήλους

Σύμφωνα με το σύλλογο εργαζομένων υπάρχουν για τον συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο αναφορές από τουλάχιστον πέντε υπαλλήλους, όλες γυναίκες
Ανω-κάτω ο δήμος Σιθωνίας με δημοτικό σύμβουλο που φέρεται να επιτέθηκε με υβριστικούς και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος δημοτικής υπαλλήλου.

Ο Σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ Χαλκιδικής παίρνει θέση για την καταγγελία για κακοποιητική και επιθετική συμπεριφορά και εκδήλωση έμφυλης βίας από δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Σιθωνίας σε υπάλληλο. Όπως αποκαλύπτει ο Σύλλογος υπάρχουν για τον συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο αναφορές από τουλάχιστον πέντε υπαλλήλους, όλες γυναίκες!

Ο Σύλλογος, ζητεί από το δήμαρχο Σιθωνίας την απομάκρυνση και τον αποκλεισμό του εν λόγω συμβούλου από γραφεία του Δήμου ή την φύλαξη του προσωπικού. Επίσης καλεί όλους τους υπαλλήλου σε ΟΤΑ του Νομού Χαλκιδικής να καταγγείλουν παρόμοιες περιπτώσεις.

Τι αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χαλκιδικής

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 στο Δήμο Σιθωνίας του Νομού Χαλκιδικής συνέβη ένα αδιανόητο και ταυτόχρονα επικίνδυνο περιστατικό για τα δεδομένα του Νομού μας. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σιθωνίας επιτέθηκε απειλητικά, με εξαιρετικά χυδαίες εκφράσεις, σε συνάδελφο, υπάλληλο του εν λόγω Δήμου απειλώντας και βρίζοντας την, με εκφράσεις που δεν μπορούμε να αναφέρουμε και που εμπεριέχουν έμφυλες και γενετήσιες αναφορές.

Ο εν λόγω Δημοτικός Σύμβουλος, έχει παρεκτραπεί και στο παρελθόν και ο Σύλλογος επενέβη επανειλημμένα. Υπάρχουν αναφορές από πέντε τουλάχιστον συναδέλφους, όλες γυναίκες, οι οποίες δέχθηκαν απειλές και ανάρμοστη συμπεριφορά από τον εν λόγω Σύμβουλο. Η εν λόγω όμως παρεκτροπή του πέρασε τα όρια της λογικής και την ανοχής. Ευτυχώς που υπήρχαν συνάδελφοι και ένας Δημοτικός Σύμβουλος οι οποίοι προσέτρεξαν και τον συγκράτησαν γιατί φοβήθηκαν τα χειρότερα..
Με δεδομένη την έντονη βία κατά των γυναικών, με αποκορύφωμα τις γυναικοκτονίες που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, απαιτούμε από τον Δήμαρχο κατ αρχήν την απομάκρυνση και τον αποκλεισμό του εν λόγω συμβούλου από γραφεία του Δήμου ή την φύλαξη του προσωπικού.

Καθιστούμε τη Δημοτική αρχή υπεύθυνη εξ ολοκλήρου, σε περίπτωση επανάληψης ή επέκτασης τέτοιων φαινομένων και για να το πούμε πιο λαϊκά, όπως το αναφέραμε ξανά κατ ιδίαν ΣΥΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ, γιατί οι υπάλληλοι τέτοιες συμπεριφορές από μισογύνηδες δεν τις ανέχονται. Αυτοί οι άνθρωποι είναι απλά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ και μπορούν να κάνουν κακό.

Είμαστε υπάλληλοι περισσότερο από είκοσι χρόνια αλλά τέτοια επιθετική συμπεριφορά πρώτη φορά συναντάμε. Ο εν λόγω κύριος θα πρέπει να ξέρει ότι έχει απέναντι του σύσσωμους όλους τους υπαλλήλους ΟΤΑ του νομού, σε λίγο θα μάθει ότι έχει απέναντι του και όλους τους υπαλλήλους ΟΤΑ της χώρας, ελπίζουμε να έχει απέναντι του και του συναδέλφους του αιρετούς οι οποίοι θα πρέπει να απομονώσουν τέτοιους ανθρώπους με φασιστικές συμπεριφορές οι οποίοι αμαυρώνουν την τοπική αυτοδιοίκηση.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους του Νομού Χαλκιδικής να καταγγείλουν παρόμοιες περιπτώσεις και να είναι βέβαιοι ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΟΤΑ Ν. Χαλκιδικής θα είναι στο πλευρό όλων των εργαζομένων με κάθε μέσο για να διαφυλάττουν οι ηθικοί κανόνες και ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων των γυναικών"

Με πληροφορίες από: https://www.makthes.gr/
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();