πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Δήμος Χαλκιδέων: Η πρόεδρος του δικαστηρίου εξέδωσε προσωρινή διαταγή για δύο κάμερες

Ενημέρωση από τον δήμο Χαλκιδέων για την υπόθεση με τις κάμερες στο εργοτάξιο

Σε ενημέρωση σχετικά με τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής για τις κάμερες στο Εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδεών προχώρησε ο δήμος.
«Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα σε ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν ότι δήθεν «το Πρωτοδικείο Χαλκίδας με απόφασή του στις 18/11/2022 απαγόρευσε τη χρήση καμερών στο Εργοτάξιο του Δήμου» και ότι δήθεν «ξηλώνονται οι κάμερες».
Τα δημοσιεύματα αυτά είναι παντελώς αναληθή και διαστρεβλώνουν την αλήθεια καθώς, στις 18/11/2022 συζητήθηκε αίτημα προσωρινής διαταγής του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας, στηριζόμενο σε σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Σωματείου.
Το αιτητικό του δικογράφου ήταν να υποχρεωθεί ο Δήμος, προσωρινά, να παύσει μόνο ΔΥΟ (2) κάμερες ασφαλείας στο κτίριο της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Εργοταξίου, από τις ΔΕΚΑΟΚΤΩ (18) συνολικά που έχουν τοποθετηθεί σε όλο τον χώρο του Εργοταξίου.
Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου εξέδωσε προσωρινή διαταγή, με την οποία δέχτηκε εν μέρει το αίτημα του Σωματείου και μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, απαγόρευσε τη λήψη στη ΜΙΑ (1) από τις ΔΥΟ (2) κάμερες που αναφέρονται στο δικόγραφο. Η συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίστηκε για τις 5/4/2023.
Οπότε καμία δικαστική απόφαση δεν υπάρχει, αφού η υπόθεση δεν έχει ακόμη συζητηθεί. Υπάρχει μόνο μια προσωρινή διαταγή για ΜΙΑ (1) κάμερα από τις ΔΕΚΑΟΚΤΩ (18) συνολικά κάμερες ασφαλείας, οι οποίες φυσικά συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά στον χώρο του Εργοταξίου».
Να υπενθυμίσουμε ότι το Πρωτοδικείο Χαλκίδας, με απόφασή του, στις 18 Νοεμβρίου 2022 δικαίωσε τον αγώνα του Προεδρείου του Σωματείου των Εργαζομένων Δήμου Χαλκιδέων και απαγόρευσε τη λήψη από τις κάμερες που παράνομα τοποθετήθηκαν, με σκοπό την παρακολούθηση των χώρων συνάθροισης των εργαζόμενων στο χώρο του εργοταξίου.

https://www.evima.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();