πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Χριστούγεννα 2022: Σύμπτωση με ημέρα Κυριακής. Πως πληρώνεται

Φέτος τα Χριστούγεννα συμπίπτουν με ημέρα Κυριακή. Η αργία των Χριστουγέννων δεν μετατίθεται σε άλλη εργάσιμη μέρα, αφού από το 1983 καταργήθηκαν οι διατάξεις για μετάθεση αργιών σε άλλη μέρα όταν συμπίπτουν με Κυριακές.
Τι ισχύει για τους εργαζόμενους για την ημέρα αυτή 25/12/2022

1. Σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν λειτουργεί την ημέρα αυτή
Οι επιχειρήσεις που δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή αυτή, θα πρέπει να καταβάλλουν μόνο στους ημερομίσθιους, το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους. Δηλαδή θα λάβουν 7 ημερομίσθια για την εβδομάδα από 19 έως 25 Δεκεμβρίου 2022.
Οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό θα λάβουν κανονικά το μισθό τους.

2. Σε περίπτωση λειτουργίας της επιχείρησης.

Όσοι ημερομίσθιοι απασχοληθούν κατά την Κυριακή 25/12/2022, θα λάβουν το ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75%. Ακόμη πρέπει να τους χορηγηθεί αναπληρωματική μέρα ανάπαυσης (REPO), την αμέσως επόμενη εβδομάδα.
Όσοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό και απασχοληθούν κατά την Κυριακή αυτή, θα λάβουν προσαύξηση 75%, υπολογιζόμενη στο νόμιμο ωρομίσθιο. Επί πλέον θα πάρουν και αναπληρωματική ανάπαυση (REPO) την ερχόμενη εβδομάδα.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();