πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη και μηνύσεις από εργαζόμενους κατά του δημάρχου Ιάσμου

Σε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης κατά των αποφάσεων του δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, για την απόλυση («διακοπή συνεργασίας») εργαζομένων του δήμου με την ανυπόστατη κατηγορία ότι είναι «Γκιουλενιστές» που ανήκουν στην «τρομοκρατική οργάνωση FETO» και σε «εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση», προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr.
Η προσφυγή του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Ιάσμου είχε προηγηθεί της παρέμβασης του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο οποίος την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε «για το ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας των ενεργειών του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω Δημάρχου προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος».

Πλέον ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καλείται να κινήσει τις διαδικασίες και να εξετάσει «τυχόν έκνομες ενέργειες» του δημάρχου Οντέρ Μουμίν, απέναντι σε εργαζόμενους. Καλείται, σύμφωνα με έγκυρες πηγές να κρίνει το «πειθαρχικό μέρος» τους και να προχωρήσει στην ακύρωση ή όχι των απολύσεων.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν μετά την πρωτοφανή απόφαση του δημάρχου έχουν καταθέσεις μηνύσεις για «παράβαση καθήκοντος» από την πλευρά του δημάρχου και «συκοφαντική δυσφήμιση» σε βάρος τους.

Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση του δημάρχου Ιάσμου διακόπηκε:
α) Η σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας) του Νιαζή ΧΑΣΑΝ του Αλή με τον ισχυρισμό ότι υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση FETÖ».
β) Η σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι) της Ελισάβετ Τσουλίδου του Τάκη, με τον ισχυρισμό ότι υπάρχουν «ενδείξεις συμμετοχής στην εγχώρια εγκληματική οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();