πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Δήμος Ξυλοκάστρου -ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ανασφάλιστη η υπάλληλος καθαριότητας που σκοτώθηκε

Την ώρα που η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης δηλώνουν ότι καταδιώκουν με κάθε τρόπο την «μαύρη» εργασία, αποκαλύπτεται, και μάλιστα με τραγικό τρόπο, ότι ένας δημόσιος φορέας απασχολεί ανασφάλιστους εργαζόμενους τους οποίους αμείβει με «μαύρo» χρήμα.

Το θέμα, όπως αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, αφορά το δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, όπου σήμερα μία υπάλληλος καθαριότητας έχασε τη ζωή της όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο απορριμματοφόρο. Πρόκειται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr για την εργάτρια καθαριότητας Ε.Κ, Ρομά, της οποίας η πεντάμηνη σύμβαση με το δήμο είχε λήξει πριν περίπου 20 ημέρες αλλά συνέχιζε να εργάζεται ανασφάλιστη με «μερoκάματο» (σ.σ. μαύρα). Την αποκάλυψη επιβεβαιώνει σε ανακοίνωσή της και η ΔΑΣ-ΟΤΑ. 

Ανασφάλιστη η νεκρή εργαζόμενη

Όπως καταγγέλλει στην aftodioikisi.gr o πρόεδρος της ΠΟΠ-ΟΤΑ Μάρκος Δαρδαμάνης «στο συγκεκριμένο απορριμματοφόρο όχι μόνο η συνάδελφος που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή της αλλά και το υπόλοιπο πλήρωμα ήταν ανασφάλιστο». Πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για τους Π.Π., εργάτη καθαριότητας και Π.Μ., οδηγό, ο οποίος κρατείται στο ΑΤ Κορίνθου. Μάλιστα, ο κ. Δαρδαμάνης καταγγέλλει ότι «και άλλοι συνάδελφοι εργάζονται ανασφάλιστοι στο δήμο και αμείβονται με ‘μεροκάματο”, δηλαδή, ‘μαύρο’ χρήμα», προσθέτοντας ότι «παρότι το Σωματείο Εργαζομένων έχει ζητήσει από τον δήμαρχο να προσλάβει προσωπικό καθαριότητας με δίμηνες συμβάσεις, εκείνος αρνείται, καθώς στόχος του είναι η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας».

Προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας

Υπενθυμίζεται ότι σχετική καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο είχε γίνει στις 16 Δεκεμβρίου μέσω ανακοίνωσής της ΠΟΠ-ΟΤΑ με την οποία είχε εκφράσει την κάθετη διαφωνία της με κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του δήμου Ξυλοκάστρου, καλώντας ταυτόχρονα το δήμαρχο Βλάση Τσιώτο «να αποσύρει την πρόταση για εκχώρηση σε ιδιώτες της αποκομιδής απoρριμμάτων την Οικονομική Επιτροπή».

«Εκτός από την άρνηση του δημάρχου να προχωρήσει σε προσλήψεις, πολλοί μόνιμοι υπάλληλοι της καθαριότητας έχουν μετακινηθεί ως μη όφειλαν στο Πράσινο, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται ελλείψεις προσωπικού», καταλήγει ο κ. Δαρδαμάνης.

https://www.aftodioikisi.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();