πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης", 8-6-2015

Χαλάνδρι 8-6-2015

Αλέξη μην ενδώσεις

Καθώς η διαπραγμάτευση της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους δανειστές έχει φθάσει στο πιο κρίσιμο σημείο της, η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί προσωπικά προς τον Πρωθυπουργό της χώρας και να του υπενθυμίσει ότι, πέρα από τους αριθμούς και τα πλεονάσματα υπάρχει και η Ελληνική κοινωνία.
Όλα αυτά τα χρόνια της εφαρμογής των μνημονικών καταστροφικών πολιτικών η Ελληνική κοινωνία έχει βιώσει φτώχεια, ανεργία, κοινωνική απαξίωση και εξαθλίωση. Την τελευταία 5ετία η Ελλάδα έχει πάει πολλά χρόνια πίσω. Είναι γεγονός ότι 1.500.000 Έλληνες βρίσκονται στην ανεργία και 3.000.000 ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ το πιο δυναμικό και ελπιδοφόρο κομμάτι της - η νέα γενιά - έχει πάρει το δρόμο της μετανάστευσης για να βρει εργασία.

Με τις εκλογές του Ιανουαρίου η Ελληνική κοινωνία για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ψήφισε την Ελπίδα κόντρα στο φόβο, την τρομοκρατία και την πλύση εγκεφάλου από τα συστημικά  Μέσα Ενημέρωσης (και Χειραγώγησης) και τα Ευρωπαϊκά συμφέροντα. Έδωσε ένα Μήνυμα προς την Ευρώπη ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί μια διαφορετική πολιτική. Μια πολιτική που θα έχει ως επίκεντρο τον ανθρώπινο παράγοντα και το συμφέρον της Ελληνικής κοινωνίας .
Η ψήφος  των Ελλήνων ήταν προς την κατεύθυνση της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, δίνοντας στην Ελληνική κυβέρνηση τη δυνατότητα να πετύχει μια συμβιβαστική λύση, διατηρώντας, όμως, κάποιους σημαντικούς περιορισμούς, τις λεγόμενες «κόκκινες γραμμές». 
Η όποια συμφωνία δε θα πρέπει να περιέχει  μέτρα που θα στοχοποιούν τα μεσαία και τα χαμηλά εισοδήματα, και η όποια λύση θα εμπεριέχει και πρόταση  για το δημόσιο χρέος.  Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα μας, η χώρα μας χρειάζεται κάθε χρόνο 20 με 25 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να πληρώνει τόκους και χρεολύσια, χρήματα τα οποία δεν παράγει. Έτσι λαμβάνουμε δάνεια  για να αποπληρώνουμε άλλα δάνεια, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο με δυσμενείς επιπτώσεις για την Ελληνική κοινωνία.
Τα μηνύματα των Ευρωπαίων και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, της Γερμανικής Ευρώπηςδείχνουν ότι η βούληση του ελληνικού λαού, έτσι όπως εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές, όχι μόνο δεν λαμβάνεται υπόψη, αλλά τα γερμανικά γεράκια θέλουν μόνο αίμα και περαιτέρω εξαθλίωση του Έλληνα.

Αλέξη μην ενδώσεις. Μη συμβιβαστείς. Μην προδώσεις τις προσδοκίες και το μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας. Μην υπογράψεις μια κακή συμφωνία . Συνέχισε να αντιστέκεσαι και, σε τελική ανάλυση, εκείνος που θα πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του είναι ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός. Αυτός που σε στήριξε και θα σε στηρίζει όσο νιώθει ότι είσαι κοντά του.
Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και η εθνική κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη .

πρΟΤΑση
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();