πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης", 21.10.2015

Χαλάνδρι 21/10/2015

«Το ζητούμενο, τελικά, δεν είναι το κοινωνικό, αλλά το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ. Χρειάζεται «Επιτροπή Σοφών» για το κατανοήσουμε;»

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Με την ψήφιση από την βουλή των Ελλήνων των πρώτων προαπαιτούμενων – προσφορά της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (με την συγκατάβαση, στην ουσία, όλου του πολιτικού συστήματος) προς τους δανειστές - ξεκινάει η φορολογική καταιγίδα προς τα μεσαία και κατώτερα εισοδήματα. 

Στη συνέχεια σειρά έχει ο Δημόσιος τομέας. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, τον επόμενο μήνα θα έρθει προς ψήφιση στη βουλή νέο Μισθολόγιο για το δημόσιο, επανακατάταξη του προσωπικού, αξιολόγηση προσωπικού με θολές κατά τη γνώμη μας διατάξεις, τροποποιήσεις οργανισμών και έπεται συνέχεια.

Η φιλοσοφία των νομοθετικών αυτών παρεμβάσεων στηρίζεται στη συρρίκνωση των εισοδημάτων των μισθωτών αφού μια μεγάλη κατηγορία των εργαζομένων θα δουν τις αποδοχές τους να «παγώνουν» για τα επόμενα χρόνια λόγω της προσωπικής διαφοράς. Βασικά στοιχεία του νέου μισθολογίου θα είναι :

· Αποσύνδεση των αυξήσεων από το βαθμολόγιο 
· Αλλαγή κλιμακίων ανά διετία και τριετία 
· Μικρότεροι βασικοί μισθοί. 

Συγχρόνως, με τις δυσμενείς αλλαγές στο συνταξιοδοτικό (αύξηση των ορίων ηλικίας- μείωση συντάξεων – αύξηση των εισφορών), συζητείται και η αλλαγή στο νόμο για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά (νόμος 3660/2008). Ένα νόμο για τον οποίο οι εργαζόμενοι πάλευαν πάνω από 20 χρόνια.

Ο «Πατουλικός» νόμος που υπαγορεύει και προωθεί το χιλιοειπωμένο «Όλα στους Δήμους» δεν είναι καθόλου τυχαίος. Απεναντίας. Πρόκειται για σχέδιο. Ένα καλομελετημένο σχέδιο με μηδαμινούς (έως καθόλου) πόρους και εξειδικευμένο προσωπικό, που με μαθηματική ακρίβεια θα σπρώξει τα πάντα στους «καλούς» ιδιώτες που είναι πρόθυμοι να αυξήσουν τα κέρδη τους και να μειώσουν το προσωπικό…

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τίποτα δε θα αλλάξει αν δεν επιδιώξουμε εμείς να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας και τη διαμαρτυρία μας. Από το 1ο Μνημόνιο του «ρήτορα» στο 2ο Μνημόνιο του συνεχιστή του ολοκαυτώματος και, στη συνέχεια, στο 3ο Μνημόνιο αφού… «σκίστηκαν» τα προηγούμενα! Πραγματικά, αν κάτι άλλαξε όλα αυτά τα χρόνια, είναι μόνο ο «ζαμανφουτισμός» μας: «Ότι είναι να έλθει, θα έλθει, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα…»

Χρειάζεται μια αριστερή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση – απάντηση στην ολιγαρχία που καθορίζει τη μοίρα του ελληνικού λαού. Μια πρωτοβουλία που θα δημιουργήσει άμεσα τις προϋποθέσεις για μια – πρώτα απ’ όλα – δίκαιη φορολογική πολιτική, που θα αποδώσει στο κράτος αυτά ακριβώς που χάνονται εδώ και χρόνια και τα οποία επιβαρύνονται οι ίδιες τάξεις εργαζομένων και πολιτών. 

Αυτά, προφανώς, τα ξεχνούν αυτοί που προτείνουν («Σοφοί») και αυτοί που αποφασίζουν («νομοθέτες»), αφού οι μισθοί τους δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς των «κοινών θνητών». Στην υγεία των κορόϊδων…

Επειδή οι στιγμές είναι δύσκολες και επικίνδυνες, θεωρούμε ότι, είναι καθήκον του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας να ενεργοποιηθεί, να λειτουργήσει και να οργανώσει τους εργαζόμενους. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ θεωρούμε τις παρακάτω κινήσεις – παρεμβάσεις: 

Άμεσος σχεδιασμός μιας πρώτης επίσκεψης στους χώρους εργασίας – καταρχήν στους απομακρυσμένους από τον κεντρικό Δήμο – ώστε να κάνουμε μια πλήρη καταγραφή των προβλημάτων και των ελλείψεων που παρουσιάζουν. Συγχρόνως, να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για τις νέες νομοθετικές παραβάσεις. 
Άμεση παρέμβαση του Συλλόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Λύση στη στέγαση του χώρου του αμαξοστασίου, φέρνοντας στο προσκήνιο το σχέδιο του διοικητικού συμβουλίου (2010-2012) και προσαρμόζοντάς το στις σημερινές συνθήκες και συγκυρίες. 
Τα κενά στις υπηρεσίες είναι τεράστια . Ήδη κατά την τελευταία 5ετία έχουν αποχωρήσει από το δήμο μας πάνω από 150 άτομα δημιουργώντας τεράστια ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό παντού. Κρίνεται επιτακτική η πρόσληψη μονίμου προσωπικού και για το λόγο αυτό δημιουργείται η ανάγκη πίεσης σε τοπικό αλλά εθνικό επίπεδο για αλλαγή της νομοθεσίας που έχει ουσιαστικά παγώσει τις προσλήψεις, με πρώτη προτεραιότητα τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που κατά τη γνώμη μας, είναι πιο εφικτές. 
Πλήρη αναβάθμιση της ηλεκτρονικής ενημέρωσης των συναδέλφων μας, με παράλληλη αλλαγή ρότας στον – ομολογουμένως εγκαταλελειμμένο – τομέα αυτό. 

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» πιστεύουμε ότι χρόνος υπάρχει για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών. Αρκεί να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και εγρήγορση.

πρΟΤΑση
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();