πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Νέο Μισθολόγιο. Τα κύρια χαρακτηριστικά του. Ενημέρωση και Σχόλια της "πρΟΤΑσης"

 Χαλάνδρι 21.12.2015

Δημοσιεύθηκε ο νόμος 4354/ 2015 που περιλαμβάνει το ενιαίο Μισθολόγιο για το δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με αυτά που προβλέπει το νέο μισθολόγιο οι υπηρεσίες προσωπικού θα πρέπει μέχρι 31/12/2015 να προβούν στην κατάταξη του προσωπικού στα νέα μισθολογικά κλιμάκια.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου μισθολογίου (που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά Ε Δ Ω), είναι:
  • η αποσύνδεση του μισθού από τους βαθμούς.
  • Για την κατάταξη του προσωπικού θα ληφθούν υπόψη τρία στοιχεία και συγκεκριμένα τα τυπικά προσόντα του υπαλλήλου, ο χρόνος υπηρεσίας του στο φορέα και η αναγνωρισμένη υπηρεσία του στο φορέα μέχρι 31/12/2015. 
  • Τα μισθολογικά κλιμάκια που προβλέπονται είναι 13 για τις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ , (με αλλαγή κλιμακίου ανά τριετία) και 19 για τις κατηγορίες ΤΕ κα ΠΕ ( με αλλαγή κλιμακίου ανά διετία).
  • Μετά την επανακατάξη των υπαλλήλων , οι μισθοί θα παγώσουν για δύο ακόμη χρόνια και η διετία αυτή δεν θα υπολογίζεται στην εξέλιξη του υπαλλήλου από 01/01/2018.
  • Αυξήσεις στα επιδόματα ευθύνης .
  • Δημοσίευση σε ΦΕΚ των αποφάσεων καθιέρωσης υπερωριακής απασχόλησης.
  • Διατηρείται η προσωπική διαφορά όταν προκύπτουν μικρότερες απολαβές σε σχέση με τις απολαβές που είχε ο υπάλληλος στις 31/12/2015. Για τον υπολογισμό της προσωπικής διαφοράς δεν υπολογίζεται το οικογενειακό επίδομα και το επίδομα θέσης ευθύνης. Η προσωπική διαφορά θα μειώνεται κάθε φορά που ο υπάλληλος θα λαμβάνει μισθολογική αύξηση μέχρι να εξαλειφθεί.
  • Όποιες αυξήσεις προκύψουν θα δοθούν σε τέσσερις ετήσιες δόσεις .
  • Στις τακτικές αποδοχές διατηρούνται τα εξής επιδόματα : Βασικός μισθός, Οικογενειακό επίδομα, Επίδομα θέσης Ευθύνης, Αμοιβή με την περιγραφή της θέσης , Προσωπική διαφορά, Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό επίδομα. 
Η συντακτική ομάδα της "πρΟΤΑσης", αναλύοντας το νέο μισθολόγιο διαπίστωσε ότι: 

1. Φέρνει μειώσεις στους υπαλλήλους με υπηρεσία 15 χρόνια και άνω και ο μισθός θα εξισορροπηθεί από την προσωπική διαφορά, παγώνοντας,  όμως, τις αποδοχές των υπαλλήλων για πάρα πολλά χρόνια, αφού θα πρέπει να εξαλειφθεί η προσωπική διαφορά, για να αυξηθεί ο μισθός!

2. Συγχρόνως, ο εισαγωγικός μισθός παραμένει ο ίδιος με το μισθολόγιο του νόμου 4024/ 2011, αλλάζει όμως ο υπολογισμός των κλιμακίων, με αποτέλεσμα ο μισθός να μειώνεται σε σχέση με το μισθολόγιο για τα ίδια χρόνια υπηρεσίας που προέβλεπε ο νόμος 4024/11.

3. Οι υπάλληλοι που έχουν καθηλωθεί με τον νόμο 4024/11 στους καταληκτικούς βαθμούς (επειδή είχαν παγώσει ο προαγωγές στον ανώτερο κλάδο) θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται σε βάθος τετραετίας. 

4. Διατηρούνται τα ειδικά μισθολόγια για μεγάλο αριθμό υπαλλήλων της Γενικής Κυβέρνησης.
(πάνω από 150.000 υπάλληλοι).

5. Επιβραβεύονται τα... "δικά μας παιδιά",  αφού στα στελέχη που δουλεύουν στα γραφεία υπουργών, χαρίζονται μισθολογικά κλιμάκια και προωθούνται μισθολογικά.

πρΟΤΑση
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();