πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης", 22.01.2016


Χαλάνδρι 22.01.2016

Το νέο και πιο εξοντωτικό πακέτο μέτρων που έρχεται οσονούπω θα είναι τόσο σκληρό για τον απλό πολίτη αυτής της χώρας όσο – πιθανό – δε θα μπορούσε κανένας από εμάς να φανταστεί. Και, φυσικά, θα πρόκειται για μια απλή «προθέρμανση» για το 4ο Μνημόνιο που θα ακολουθήσει το 3ο, το οποίο δεν έχει ακόμη μπει σε εφαρμογή!

Η πλήρης εξάρτηση της – έτσι κι αλλιώς κατευθυνόμενης – οικονομίας της χώρας από τις ορέξεις και τις διαθέσεις πειραματισμών και παραδειγματισμών των απατεώνων – τοκογλύφων της «Γερμανόπης», μας οδηγεί εκ του ασφαλούς στην ολοκληρωτική εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου που προβλέπουν τα μνημόνια, δηλαδή στην πλήρη υποταγή στους μηχανισμούς της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης (Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. κ.ά.). Και η σημερινή κυβέρνηση – όπως και οι προηγούμενες – είναι ο καλύτερος πρεσβευτής αυτής της – μαύρης για τον ελληνικό λαό – πορείας προς την καταστροφή.

Όπως περίτρανα αποδείχτηκε, το παραπλανητικό ψευδοδίλλημα του δημοψηφίσματος έτσι όπως τέθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι, είχε ως μοναδικό στόχο την υπογραφή του 3ου μνημονίου και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ, αφού το συντριπτικό 62% ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ να πει ένα τεράστιο ΟΧΙ στην ΑΔΙΚΗ και ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ αφαίμαξή του.

Σαν αποτέλεσμα αυτής της λαϊκής ετυμηγορίας, είδαμε έναν ολόκληρο λαό να χάνει τις ιδιοκτησίες ΤΟΥ, να του υποθηκεύουν τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της χώρας ΤΟΥ, να του καταργούν κεκτημένα δικαιώματα εργασίας, ασφάλισης και ασφάλειας, να του φορτώνουν χαράτσια, φόρους και ΚΛΕΜΜΕΝΑ άλλων, να του ιδιωτικοποιούν (αργά αλλά σταθερά) την Υγεία και την Παιδεία, να του καταπατούν – τελικά – Συνταγματικά Δικαιώματα (Άρθρο 4 του Συντάγματος της Ελλάδος) και να σκέφτονται ακόμη και τη φορολόγηση του…αέρα που αναπνέει!

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();