πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης", 16.02.2016


Χαλάνδρι 16.02.2016

Ελλάδα: Η Ζωντανή Μονόπολη, οι φυλακισμένοι έλληνες και ο παράδεισος των πολυεθνικών και των τζογαδόρων.

 «Όταν για την αδυναμία μας μάς περιγελούν, 
δεν πρέπει πια να χάνουμε καιρό.
Πρέπει έτσι να το φροντίσουμε
Που όλοι οι αδύναμοι να βαδίσουμε μαζί
Και τότε κανείς πια δεν τολμά να μας περιγελάει»


BBrecht

Η χώρα βαδίζει ολοταχώς προς το 4ο Μνημόνιο, ενώ ακόμη δεν έχουν κλείσει οι «τρύπες» του 3ου…Και βαδίζει, επίσης, και προς εθνικές εκλογές, αφού, οι «εφιάλτες» δε θα μπορούν να ανακυκλώνονται εσαεί.
Η Δημοκρατία βιάζεται μέσα σε ένα φαύλο κύκλο που έχουν δημιουργήσει οι ΑΝΕΓΓΙΧΤΕΣ ελίτ που καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό και τον υποχρεώνουν να γονατίζει και να πληρώνει τα χρέη και τις ατασθαλίες ΤΟΥΣ.
Μέσα σε μια διαστροφή του πολιτεύματος που ονομάζεται ΔΙΑΦΘΟΡΑ, μια ολιγαρχία διαφόρων «ελλήνων» και ξένων τυχοδιωκτών ζει σε βάρος μας και σε βάρος των παιδιών μας, «χρεώνοντάς» μας για τις επιδείξεις πλούτου και ματαιοδοξίας τους. «Η Χούντα των Χλιδάτων» σε όλο της το μεγαλείο.


- Κάποιοι «ξεχνούν» ότι, τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής ανέρχονται στο εξωφρενικό ποσό των 245.000.000 ευρώ…

- «Ξεχνούν» τα ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ στα ελληνικά κόμματα

- «Ξεχνούν» ότι,
από το 2010 έως το 2016 επιβλήθηκαν 794 πρόστιμα από το ΕΣΡ, με συνολικό βεβαιωθέν ποσό 23.332.000 ευρώ ποσό και έχουν εισπραχθεί μόλις 9.391.000 ευρώ, δηλαδή πρέπει να εξοφληθούν ακόμα πρόστιμα ύψους 13.981.000 ευρώ!
Από το φόρο των τηλεοπτικών διαφημίσεων, που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα διαπλοκής των ΜΜΕ και κυβερνήσεων, το 2015 πλήρωσαν 19.228.000 ευρώ και οφείλουν 20.071.000 ευρώ.
Συνολικά την περίοδο 2010 – 2016 από φόρους σε τηλεοπτικές διαφημίσεις και πρόστιμα του ΕΣΡ έχουν εισπραχθεί 28.588.000 και τα κανάλια οφείλουν 34.052.000 ευρώ!

- «Ξεχνούν» την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ όλων όσοι έκαναν περιουσίες στην πλάτη του ελληνικού λαού και τώρα πίνουν στην υγειά του ΚΟΡΟΙΔΟΥ.
Και αυτή η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, αγαπητοί φίλοι, είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Άλλωστε, «καραμπινάτες» περιπτώσεις όπως αυτές του Χρηματιστηρίου, των ομολόγων (ασφαλιστικά ταμεία) και τουΚτηματολογίου, επιβεβαιώνουν τα (ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ) εγκλήματα κατά των ελλήνων πολιτών.

Αν ψάχνετε για «ισοδύναμα», να μερικές προτάσεις:
  • Μείωση βουλευτικής αποζημίωσης τουλάχιστον στα 1.500 ευρώ.
  • Μείωση στο 70% των συντάξεων των πρώην βο(υ)λευτών, υπουργών, πρωθυπουργών & προέδρων δημοκρατίας
  • Άμεση φορολόγηση της μέχρι σήμερα ανέγγιχτης «υψηλής» τάξης, των 10, 20, 30 οικογενειών που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και νομοθετούν για το «λαουτζίκο» ενώ εξαιρούν τους εαυτούς τους…
  • Άμεση φορολόγηση – αλλά και δέσμευση για τήρηση των νόμων περί «υγειούς» ανταγωνισμού και ΜΗ παραπλάνησης πολιτών (να θυμηθούμε εδώ τις τιμές που ισχύουν στη χώρα μας και αυτές που ισχύουν σε άλλες χώρες ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ…) -  των πολυεθνικών που ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ στη χώρα μας σε βάρος των μικρών ελληνικών επιχειρήσεων.
Κατά τα άλλα, «ΤΑΜΠΟΥ» είναι για επαίσχυντο διευθυντή ραδιοφώνου «η μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων» - όπως υποστήριξε σε πρωϊνή εκπομπή γνωστού αντιλαϊκού καναλιού, χωρίς να μας εξηγεί ο κύριος αυτός – και πολλοί άλλοι που κουνάνε συγκαταβατικά το κεφάλι τους σα σωστές μαριονέτες – ποιος είναι ο μισθός του. ΝΤΡΟΠΗ του.
«Δεν υπάρχει άλλη λύση», λένε όλοι όσοι μας έφτασαν ως εδώ και οι πιστοί – και έχοντες λαμβάνειν, φυσικά – παλαμοκροτητές τους.
Και συνεχίζουν να παίρνουν τα πιο ληστρικά μέτρα εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, να μην έχουν καμία αναστολή να περάσουν  τα άθλια Νομοσχέδια και τα Μνημόνια κατ’ εντολή των αφεντικών τους, επιμένοντας, συγχρόνως, με απύθμενο θράσος, στην επιβολή τους. Και όλα αυτά σε ένα νοσηρό σκηνικό τρομοκράτησης των λαϊκών στρωμάτων από τους κυβερνώντες και τα άθλια ΜΜΕ της ντόπιας και υπερεθνικής ελίτ, επιβεβαιώνοντας τον πολιτικά βρώμικο ρόλο τους στην ελληνική κοινωνία, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, όλο και πιο αυταρχικές μεθόδους καταστολής και παρακώλυσης των μαζικών κινητοποιήσεων, αλλά και εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων, όπως των σθεναρά αντιστεκόμενων στα «Hot Spots», πολιτών στην περιφέρεια.

Κατά τα άλλα, προσπαθούν να μας πείσουν ότι, η συστημική βία, η οικονομική, που εξοντώνει κάθε μέρα φυσικά η ψυχολογικά εκατοντάδες χιλιάδες από τα λαϊκά στρώματα δεν είναι βία, και η μόνη βία είναι η αντίσταση κατά της συστημικής βίας;

Συμφώνησαν, επέτρεψαν και πρόθυμα υπέγραψαν (για) τα capital controls, άλλη μια πράξη φασιστικής χειραγώγησης των πολιτών και των περιουσιών ΤΟΥΣ.

Μετέτρεψαν τη χώρα μας σε μια τεράστια, «ζωντανή» και καθημερινή ΜΟΝΟΠΟΛΗ, όπου ανεκτίμητη ελληνική γη και περιουσίες των ελλήνων παζαρεύονται και «πωλούνται» σε απατεώνες, τζογαδόρους και τοκογλύφους για…ένα βαρέλι φέτα.

Δημιούργησαν ένα ιδιότυπο - ειδικά φτιαγμένο για χώρα που υποκύπτει σε εκβιασμούς – «γκέτο», εφαρμόζοντας κλείσιμο συνόρων, Capital Controls και απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις καταπατούν και στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα ελευθέρων πολιτών, περιορίζοντας την κυκλοφορία των πεζών σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.
Έχει καταλάβει κάποιος για τι πράγμα ακριβώς μιλάμε ή να το αναλύσουμε κοινωνικο-πολιτικά;

Για αυτούς και εκατοντάδες άλλους λόγους, ένα άτυπο μεν, δυναμικό δε μέτωπο λαϊκής αντίδρασης που δημιουργείται σιγά σιγά παίρνει το χαρακτήρα μιας αντιπαράθεσης – τελικά - των φτωχών αλλά και των υπό φτωχοποίηση κοινωνικών και λαϊκών στρωμάτων με τους υποστηρικτές και εφαρμόζοντες αυτής της αποτυχημένης φιλελεύθερης φασιστικής και μονόπλευρης πολιτικής.

Λύσεις υπάρχουν και είναι συγκεκριμένες, όπως έχουμε πολλές φορές υποστηρίξει:
  • άμεση έξοδος από το ενιαίο – ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ – νόμισμα, με παράλληλη και άμεση μονομερή διαγραφή όλου του «χρέους» για το οποίο ποτέ δεν ρωτηθήκαμε.
  • Κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων και θυγατρικών πολυεθνικών. 
  • Κοινωνικοποίηση της διανομής των αγροτικών προϊόντων και συντονισμός της – έτσι κι αλλιώς μεγάλης – ελληνικής παραγωγής με βάση τις ανάγκες της χώρας μας και των ελλήνων.
Η ευκαιρία της Ελλάδας δε χάθηκε στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015.
Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία χάθηκε στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ή, καλύτερα, στο αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος. Και η κοροϊδία απέναντι στον κυρίαρχο ελληνικό λαό που ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ πώς έπρεπε να γίνουν από εκεί και πέρα τα πράγματα, συνίσταται ΑΚΡΙΒΩΣ στο ΓΕΓΟΝΟΣ της ΜΗ εφαρμογής από τους τότε και τώρα κυβερνώντες της ΕΝΤΟΛΗΣ εκείνης.

Όσοι πίστεψαν ότι ο ελληνικός λαός θα παραμείνει αμέτοχος θεατής της σφαγής του από το ντόπιο κατεστημένο και τους ευρωπαίους και άλλους εντολείς του, σήμερα μένουν μάλλον αμήχανοι μπροστά στην κοινωνική δυναμική που αναπτύσσεται απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την επικράτεια της χώρας. Και είναι σημαντικό αυτή η δυναμική να αποκτήσει πλέον μόνιμο χαρακτήρα, προκειμένου να αναδειχτεί η αναγκαιότητα της μετάδοσης και προώθησης ενός και μοναδικού μηνύματος: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

πρΟΤΑση
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();