πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης", 19-5-2016

Χαλάνδρι 19.5.2016

Ένας λαός σε bullying από εκβιαστές τοκογλύφους με την ανοχή και στήριξη της εγχώριας ελίτ.

Ψηφίστηκε – όπως αναμενόταν – με οριακή πλειοψηφία η (άλλη μία) ταφόπλακα στα κεφάλια των ελλήνων πολιτών, το νέο ασφαΛΗστΡικό – φορολογικό νομοσχέδιο, που θα αφορά, βεβαίως, στις συγκεκριμένες – ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ – κατηγορίες φορολογουμένων, δηλαδή στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους.

Η κοροϊδία ότι η αξιολόγηση «είναι η τελευταία δύσκολη συγκυρία» και ότι ΔΗΘΕΝ τα μέτρα είναι τα τελευταία, έχουμε όλοι – πλέον – καταλάβει ότι, αποτελεί μια διαχρονική παραπλάνηση των ελλήνων. 

Ένα από τα χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου - ντροπή δεν είναι η αναδιανομή του παραγόμενου από την ανθρώπινη εργασία ασφαλιστικού πλεονάσματος, αλλά η – μεταξύ άλλων - γενική απαξίωση του θεσμού της σύνταξης, αφού προβλέπονται δραστική μείωση των κρατικών πόρων, εξίσωση όλων των παροχών προς τα κάτω και λεηλασία του εργασιακού μόχθου,

Συγκεκριμένα:
  • Αυξάνεται ο θεμελιωτικός χρόνος για πλήρη σύνταξη στα 20 έτη από 15. Αυτό σημαίνει ότι, με τα δεδομένα της ανεργίας, φτηνής και ευέλικτης αγοράς εργασίας, δύσκολα θα φτάνουν στην πολυπόθητη σύνταξη!
  • Χορηγείται η πλήρης εθνική σύνταξη των 384 € μόνο με 40 χρόνια εργασίας στο 62ο έτος ηλικίας ή με 20 χρόνια στο 67ο, αποκλείοντας έτσι τους μισούς ασφαλισμένους από την πλήρη εθνική σύνταξη!
  • Καθιερώνεται «εθνική» σύνταξη πολλών ταχυτήτων, αφού προβλέπει 20 περίπου διαφορετικά «είδη» «εθνικής» σύνταξης(!) ανάλογα με το ύψος της
  • Διατηρείται και για την εθνική σύνταξη η εξοντωτική ποινή (με τον ποδοσφαιρικό όρο «πέναλτι») ύψους 40% (30%+10%) για όσους αναγκάζονται ή αποφασίζουν να βγουν με μειωμένη σύνταξη στο 62ο έτος ηλικίας και θα λαμβάνουν «εθνική» σύνταξη ύψους (346 € – 40% δηλ. 138,40 =) 207,60 €!
  • Περιορίζεται η προσωρινή σύνταξη μέχρι του ύψους δύο «εθνικών», δηλαδή στο ποσό των 768 € με κλιμακώσεις προς τα κάτω!
  • Καταργούνται τα κατώτατα όρια της σύνταξης, με συνέπεια να χορηγούνται εφεξής χιλιάδες συντάξεις των 200-300 €!
  • Αυστηροποιούνται οι χορηγήσεις συντάξεων χηρείας και διαζευγμένων, με ρυθμίσεις που καταστρατηγούν τις συνταγματικές διατάξεις περί προστασίας της οικογένειας.
  • Αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις της σύνταξης από διαδοχική ασφάλιση.
  • Θα χορηγούνται – πλέον - αναπηρικές συντάξεις με τέσσερις κλίμακες (384, 288, 192 και 153€) ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας (λες και η αδυναμία εργασίας των συνανθρώπων μας έχει …τιμή…)
Οι ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ρυθμίσεις ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δεν σταματούν εδώ, αφού προβλέπονται επίσης:
  • «τιμωρία» της εργασίας των συνταξιούχων με την πρωτοφανή παρακράτηση του 60% της σύνταξης!
  • τριπλασιασμός των εισφορών για επιτηδευματίες, επιστήμονες, αγρότες και, κυρίως, των νέων ασφαλισμένων!
  • διατήρηση της ρύθμισης για «πάγωμα» των κατωτάτων ορίων σύνταξης μέχρι το 2021
  • κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι τα τέλη του 2019, με συνέπεια, από την 1η Ιανουαρίου 2020, χιλιάδες σημερινοί δικαιούχοι του ΕΚΑΣ να βρεθούν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.
Η Συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης», θεωρεί ότι:

- Χωρίς διεύρυνση της φορολογικής βάσης στη χώρα μας, με ταυτόχρονη ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ των εδώ και χρόνια φοροφυγάδων

- Χωρίς φορολόγηση (και, συγχρόνως, διασταύρωση) των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ εισοδημάτων και εξόδων (και τεκμηρίων) των πολιτών (ΔΕΚΟ, τηλέφωνα, δάνεια , ηλεκτρονικό χρήμα, καταθέσεις). 

- Χωρίς εκσυγχρονισμό των συναλλαγών με την καθιέρωση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να αυξηθεί η εισπραξιμότητα, και να περιοριστεί η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία.

- Χωρίς ΠΑΤΑΞΗ της αισχροκέρδειας των πολυεθνικών δυναστών και των ντόπιων «αεριτζήδων» και απατεώνων.

- Χωρίς τον έλεγχο της εγχώριας πολιτικής, οικονομικής και ΜΜΕ «ελίτ» που λυμαίνεται τον ιδρώτα και τις περιουσίες των υπολοίπων ελλήνων και, συγχρόνως, χειραγωγεί ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τον πολίτη

- Χωρίς την ακύρωση του ξεπουλήματος της ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ (λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι κ.λπ.).

Δεν υπάρχει κανένα μέλλον για τους απλούς πολίτες αυτής της χώρας. Και δεν υπάρχει μέλλον, γιατί όλα όσα ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ κάποιοι θέλουν να δίνονται – ΑΝ δίνονται – με το σταγονόμετρο, σε μια εξαρτημένη οικονομία.

Σημειώστε εδώ τα ΨΕΜΑΤΑ του Δ.Ν.Τ. και των υποστηρικτών του που, ως γνήσιοι αποικιοκράτες προσπαθούν να παραπλανήσουν τους ιθαγενείς του Νότου:

1. Το Δ.Ν.Τ. είναι σύμμαχος μας στην μάχη για κούρεμα του χρέους!

Η αλήθεια είναι ότι, το ΔΝΤ θέτει όντως θέμα κουρέματος του χρέους ως εναλλακτική για τα σκληρά μέτρα, για να …καταλήξει στα σκληρά μέτρα! Το ΔΝΤ γνωρίζει όμως, ότι, τα άρθρα 125 και 136 της συνθήκης λειτουργίας της Ε.Ε., απαγορεύουν το κούρεμα. Αν, λέμε ΑΝ, υπάρχει περίπτωση να γίνει η όποια τροποποίηση, μπορεί να γίνει μόνο με αλλαγή της κοινοτικής νομοθεσίας και όχι με τις όποιες ΔΗΘΕΝ «παρεμβάσεις» του ΔΝΤ.

Στην πράξη – και στο ΘΕΑΤΡΟ του ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ - το ΔΝΤ ζητά κούρεμα του χρέους, ο ανθέλληνας απόγονος Σόϊμπλε λέει ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και έτσι καταλήγουν ΟΛΟΙ στα απάνθρωπα νεοφιλελεύθερα και μονόπλευρα μέτρα!

2. Το Δ.Ν.Τ. θέλει χαμηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα!

Αυτό ισχυρίζεται το ΔΝΤ, με μία βασική διαφορά: ο άεργος γυρολόγος Τόμσεν υπολογίζει (δόλια και καταχρηστικά) στο τριπλάσιο το έλλειμμα από ότι το υπολογίζει επισήμως η Ε.Ε.! Έτσι, την στιγμή που το ΔΝΤ καγχάζει για μικρότερους στόχους, την ίδια στιγμή τριπλασιάζει το πραγματικό αποτέλεσμα, εκβιάζοντας κοινώς για ακόμα σκληρότερα μέτρα!

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι,

Το «φίλτρο εκτόνωσης» της λαϊκής αγανάκτησης που εξακολουθεί και λειτουργεί με τη μορφή συλλαλητηρίων, πορειών και συγκεντρώσεων στις πλατείες, απαξιώνει ουσιαστικά τον αγώνα που θα ήθελε – ενδεχομένως - να κάνει ο αγανακτισμένος λαός και να καταδικάσει το πολιτικό σύστημα, ως προδότη της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας.

Και το ΜΕΓΑ λάθος των συνδικαλιστών: Όταν ο (εσωτερικός και εξωτερικός) ΕΧΘΡΟΣ είναι ήδη στη χώρα, πόσο δύσκολο είναι να συνεννοηθούν και να καθίσουν σε ένα κοινό τραπέζι οι ηγεσίες ΟΛΩΝ των οργανώσεων και φορέων (αγροτών, εργατών, δημοσίων υπαλλήλων, ιδιωτικών υπαλλήλων, καθηγητών, δικηγόρων, στρατιωτικών, γιατρών κ.λπ.) ; ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ, μάλλον…Και γεννάει υποψίες…

Ο άνθρωπος βγαίνει στο σφυρί… στο σφυρί και οι πατρίδες.
Αν ξαναγινόμουν είκοσι χρονών θα ξεκινούσα από τις κορφές των βουνών, αντάρτης, ληστής, πειρατής, ν' ανοίξω τα μάτια εκείνων που δέχονται αδιαμαρτύρητα τη μοίρα τους, όσο και κείνων που εθελοτυφλούν.
Όχι, η επανάστασή μου δεν θα στρεφόταν κατά του κατεστημένου και του συστήματός του, αλλά εναντίον εκείνων που το ανέχονται. Θα σκότωνα, θα τσάκιζα την κακομοιριά, την υποταγή, την ταπεινοφροσύνη. Η γη έτσι κι αλλιώς δε χωρά άλλους ταπεινούς και καταφρονεμένους. Όπως δε χωρά άλλα φερέφωνα προκάτ επανάστασης.
Η ζωή γίνηκε πια πάρα πολύ απάνθρωπη για να την καλουπώνουμε σε σχήματα, δε μας ανήκει καν,  όπως δε μας ανήκει τίποτα, από τη γη που κατοικούμε ως τα πρόσωπά μας. Όταν ο κάθε τυχάρπαστος, ο κάθε τιποτένιος, μπορεί να μας δέσει πάνω σε μια καρέκλα, έναν πάγκο ή σ' ένα κρεβάτι, να μας φτύσει, να μας μαστιγώσει, να μας βιάσει.
Το Σύστημα αποχαλινωμένο καλλιεργεί σκόπιμα την ασυνειδησία, την αγριότητα, το χάος, καταλύοντας το σεβασμό για τον παράγοντα ανθρώπινο. Δεν άφησε τίποτα ανεκμετάλλευτο, από το «χάσμα των γενιών»  που αποκόβει τους ανθρώπους μεταξύ τους και ετοιμάζει τους αυριανούς παιδιά- καταδότες.
(Λιλή Ζωγράφου-απόσπασμα από το βιβλίο της "Επάγγελμα: πόρνη")


                                                                                           πρΟΤΑση
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();