πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

...Και επίσημα ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ η Ελλάδα...Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης", 27.05.2016

Χαλάνδρι 27.05.2016

Και επίσημα – πλέον – ΑΠΟΙΚΙΑ χρέους η Ελλάδα…
Το ολοκληρωτικό ξεπούλημα - πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας και η απόλυτη ικανοποίηση του διακαούς πόθου και κύριου στόχου της εγχώριας και ευρωπαϊκής «εταιρικής» (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ!) Ελίτ.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Είναι οριστικό: η διακυβέρνηση της χώρας μας πέρασε οριστικά και αμετάκλητα στα χέρια των δανειστών μέσω της εταιρίας «Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ» (που θα ιδρυθεί) και που για 99 χρόνια θα έχει τον απόλυτο έλεγχο πάνω στην ακίνητη και κινητή περιουσία του «κράτους» και των ελλήνων.

Μετά τη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την Αντισυνταγματικότητα ΚΑΙ του 3ου μνημονίου (4η Ειδική Ολομέλεια της 15-10-2015) που έκρινε ως αντισυνταγματικές τις πιο σημαντικές ρυθμίσεις του πρώτου εφαρμοστικού νόμου (ν. 4337/2015) – και με τις Γνωμοδοτήσεις της 2ης και 3ης Ειδικής Ολομέλειας (12-8-2015) είχε κρίνει ως αντισυνταγματικές τις πιο σημαντικές ρυθμίσεις του τρίτου Μνημονίου (ν. 4336/2015) – έχουμε τώρα ΚΑΙ ευθεία παραβίαση του Συντάγματος, των Διεθνών Συμβάσεων και των Πρωτοκόλλων του ΟΗΕ για την αυτοδιάθεση των κρατών! 

Συγκεκριμένα,

Γίνεται πλέον σαφές και στους πιο …δύσπιστους αλλά και στους επιμένοντες «ευρωπαϊκά» (ή «γερμανικά»…) ότι, οι δανειστές ενδιαφέρονται όχι (μόνο) για ιδιωτικοποιήσεις αλλά για ΚΑΘΑΡΗ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (αναφέρεται σε διάταξη του 3ου μνημονίου: «Η εντολή της Ομάδας Δράσης θα περιλαμβάνει: 1.Τον εντοπισμό των περιουσιακών στοιχείων που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο νέο Ταμείο και των καλύτερων λύσεων ρευστοποίησής τους: ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να καταβληθεί για την αποκόμιση αξίας από ακίνητα περιουσιακά στοιχεία της Ελληνικής Δημοκρατίας, περιλαμβανομένων εκείνων στην κατοχή της ΕΤΑΔ») , η οποία ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, αφού επί δεκαετίες τη συντηρεί με τους φόρους του. 

Ο δανεισμός της χώρας μας με τους πιο σκληρούς και ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ όρους που θα μπορούσε να γίνει, οδηγεί εκ του ασφαλούς σε έναν εργασιακό και παραγωγικό μεσαίωνα. Ουσιαστικά, δηλαδή, δεν υπάρχει τίποτα που να μην παραχωρείται άμεσα ή έμμεσα μέσω της «εταιρείας». Με σχετική ρύθμιση παραχωρούνται και αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς επίσης : στις αστικές συγκοινωνίες (ΟΑΣΑ, ΣΤΑΤΥ, ΟΣΥ), τα ΕΛΤΑ και το ΟΑΚΑ. Αναμένεται να ακολουθήσουν την ίδια μοίρα, Αττικό Μετρό, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, , ΔΕΗ, κτηριακές υποδομές κλπ… Δηλαδή, το δημόσιο παραιτείται από κάθε κυριότητα της δημόσιας περιουσίας αλλά και από τα έσοδα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Έτσι ακόμα και τα έσοδα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ ανήκουν και τυπικά στο «υπέρ-ταμείο» που διαχειρίζονται οι μηχανισμοί της ΕΕ και δεν πηγαίνουν στα ταμεία του κράτους!

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το δίκτυο “Bloomberg”, τα συνολικά 11 δισ. που θα δοθούν (;) στην Ελλάδα, θα διατεθούν ως εξής: Για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες τα 3,8 δις ευρώ. Σε έναν ξεχωριστό λογαριασμό για να καλυφθούν οι δανειακές ανάγκες και η αποπληρωμή χρέους τα 7,2 δις.Καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνουν τα παραπάνω και…για ποιους η Ελλάδα πεθαίνει ημέρα με την ημέρα. Μαζί της εθνοκτονούν και οι πολίτες της, στο βωμό των ελλήνων και ξένων τοκογλύφων.

Και εμείς; Τι κάνουμε;

Εμείς κάνουμε διαδηλώσεις πασαρέλες μεταξύ Ομόνοιας και Συντάγματος και 48ωρα απεργιακά πανηγύρια. 

Ξυπνήστε και αναλάβετε τις ευθύνες σας κύριοι συνδικαλιστές.

Κατηγορείστε ότι, πέρα από το γεγονός της ΜΗ συνεννόησης για ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ, πέρα από κομματικές – κομπλεξικές αγκυλώσεις (ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ…), για ΜΗ δραστηριοποίηση σας για τη ΜΗ εφαρμογή των καταστροφικών ανθελληνικών νόμων (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥΣ) από εθνοπατέρες – σωτήρες υπηρέτες εχθρών της χώρας μας.

Ξεκινήστε την αντίσταση ΤΩΡΑ. Αύριο θα είναι αργά. Και ΑΥΡΙΟ θα κατηγορηθείτε για ΑΠΟΔΟΧΗ και, άρα, (και) για ΣΥΝΕΝΟΧΗ. 

πρΟΤΑση
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();