πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης", 05.07.2016

Χαλάνδρι 05.07.2016

Αγαπητοί συνάδελφοι , αγαπητοί φίλοι

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το Δημοψήφισμα της 5ης  Ιουλίου του 2015, στο οποίο ο Ελληνικός λαός έδωσε ξεκάθαρη εντολή στην Κυβέρνηση  να μην υποκύψει στον  Ευρωπαϊκό εκβιασμό και να διαπραγματευτεί μια λύση η οποία δεν θα είχε τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων σκληρών Μνημονίων. Ο Ελληνικός λαός με 62% έδωσε μια ηχηρή απάντηση σε ολόκληρη την Ευρώπη, ότι θέλει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του.  
Η Κυβέρνηση, χωρίς να έχει την εξουσιοδότηση, μετέτρεψε το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος σε ένα δουλοπρεπές ΝΑΙ, φέρνοντας ένα νέο, πιο σκληρό Μνημόνιο, το οποίο ψήφισε μαζί με τη γνωστή Μνημονιακή παρέα (ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ) και προκήρυξε  εκλογές, εξαπατώντας για μια άλλη φορά τον Ελληνικό λαό, αφού υποστήριξε ότι, θαεφάρμοζε το παράλληλο πρόγραμμα που θα απάλυνε  τις αδικίες από την εφαρμογή του Μνημονίου.


Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Όσο προχωράμε στην εφαρμογή των Μνημονίων, τα εργασιακά - συνταξιοδοτικά  δικαιώματα συνεχίζουν να χάνονται, οι φόροι να αυξάνονται, ο ΕΝΦΙΑ  να παραμένει, ο ΦΠΑ να φθάνει στο 24%, η ανεργία να διογκώνεται  και η κοινωνία να καταστρέφεται στο βωμό των πλασματικών πρωτογενών πλεονασμάτων. Φυσικά για …ανάπτυξη ούτε λόγος.
Δυστυχώς ως κράτος είμαστε όμηροι πολιτικών μικρού αναστήματος που είναι ανίκανοι  να καταρτίσουν  ένα Ελληνικό παραγωγικό σχέδιο που θα αναστήσει και θα αναπτύξει την ελληνική οικονομία, φέρνοντας νέες θέσεις εργασίας. Μόνο με την ανάπτυξη θα δοθεί λύση και στο συνταξιοδοτικό.
Συγχρόνως, (εξακολουθούν να) ευνοούνται πολιτικές ανισότητας, αδικίας και (υπο)στήριξης φοροφυγάδων, «εργολάβων», μιντιαρχών που χρωστούν «της Μιχαλούς» και οικογενειών και ομάδων απροσπέλαστων και «ανέγγιχτων» από νόμους που ισχύουν για τους «κοινούς θνητούς».

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» όλο αυτό το διάστημα υποστηρίζει ότι, η εφαρμογή αυτής της πολιτικής μάς οδηγεί ξεκάθαρα προς την καταστροφή. Χρειάζεται   επειγόντως αλλαγή πολιτικής με εφαρμογή  μέτρων που:
·         θα τονώσουν τη ζήτηση,
·         θα αυξήσουν τις δημόσιες επενδύσεις
·         θα μειώσουν τη φορολογία και θα επεκτείνουν – διορθώσουν τις φορολογικές κλίμακες
·         θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας

Και φυσικά, είναι επιτακτική (και δίκαιη) η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους από το δημόσιο χρέος.

Εμείς, πιστεύουμε ότι, το μεγαλύτερο κακό που έκανε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ότι απογοήτευσε ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, που πίστεψε και στήριξε μια διαφορετική λύση για την χώρα. Ο κόσμος αυτός  εξαπατήθηκε  και παρέμεινε στο περιθώριο, χωρίς να μπορεί να συσπειρωθεί γύρω από μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη που θα έχει ένα πραγματικό εναλλακτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα.
Δυστυχώς, το παρόν είναι δύσκολο και το μέλλον αβέβαιο. Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι να δώσουμε μάχη για να διασώσουμε τη χώρα μας και να προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.         



πρΟΤΑση
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();