Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης", 28.08.2016

Χαλάνδρι 28.08.2016

Αναθεώρηση Κράτους
Η θέση της «πρΟΤΑσης» 
για τη «Συνταγματική αναθεώρηση» που προτείνεται (και προωθείται)

«Οι Ο.Τ.Α. στο «επίκεντρο» της Συνταγματικής Αναθεώρησης»…Έτσι, είπε τουλάχιστον ο πρωθυπουργός, όταν πριν από λίγο καιρό παρουσίασε τους άξονες των προτάσεών του.

Περιληπτικά σημείωσε: «Θέλουμε μία διαδικασία που θα εμπλέκει και θα κινητοποιεί τους πολίτες. Στόχος να διοργανωθούν συζητήσεις σε όλους τους δήμους για τη συνταγματική αναθεώρηση. Να κινητοποιηθούν φορείς και συλλογικότητες. Τα συμπεράσματα αυτών των συζητήσεων θα παρουσιαστούν σε 13 συνελεύσεις σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η σύνθεση οργανωτικής επιτροπής για την οργάνωση διαλόγου σε πανεθνική κλίμακα. Ο διάλογος θα λάβει ευρύτερες διαστάσεις μέσω της ίδρυσης ιστοσελίδας. Μετά το τέλος της διαβούλευσης την άνοιξη του 2017 η επιτροπή θα φτιάξει τα συμπεράσματά της και θα τα δώσει σε όλα τα πολιτικά κόμματα. Σε αυτή την προσπάθεια προσβλέπουμε στη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Από λόγια, άλλο ΤΙΠΟΤΑ!
Υπάρχει και ένα παλαιότερο τραγούδι…Τα λόγια κομμάτια …

Προφανώς και ο κος Πρωθυπουργός ξεχνάει, ή σκόπιμα «ξεπερνάει», το γεγονός ότι, δεν μπορούν οι ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι σε αυτούς να στηρίξουν ΚΑΙ μια διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης. Τουλάχιστον όχι σε οργανωτικά και θεσμικά ζητήματα. 

Ο κος πρωθυπουργός ξεχνάει ότι, το διαρκώς μειούμενο προσωπικό των δήμων όλης της χώρας, με όλη τη διάθεση, αυταπάρνηση και αίσθημα ευθύνης που το διακατέχει, δυσκολεύεται να φέρει εις πέρας ακόμη και τις καθημερινές εργασίες και υποχρεώσεις προς τους δημότες τους.

Ο κος πρωθυπουργός ξεχνάει επίσης το γεγονός ότι, η καθημερινή σχεδόν – και αυτό για όσους γνωρίζουν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ – βροχή από γραφειοκρατικές διαδικασίες, καθιστά αδύνατη την ενασχόληση των λιγοστών υπαλλήλων και με ακόμη περισσότερες αρμοδιότητες.

Ο κος πρωθυπουργός ξεχνάει ότι, η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στους ΟΤΑ, δυσκολεύει την καθημερινή λειτουργία των δήμων, δημιουργώντας συγχρόνως – και αυτό είναι το σοβαρό της υπόθεσης – προβλήματα στους πολίτες που εναγωνίως αναζητούν εξυπηρέτηση και λύσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο γραφικός πλέον πρόεδρος της ΚΕΔΕ διαμηνύει δεξιά και αριστερά ότι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει και μπορεί να αναλάβει ακόμη περισσότερες αρμοδιότητες, ακόμη περισσότερα αντικείμενα εργασίας, ακόμη πιο πολλές ευθύνες, σε ένα τοπίο απόλυτης ανοργανωσιάς και εγκατάλειψης των ΟΤΑ και των εργαζομένων σε αυτούς. Πρόσφατα, μάλιστα, κατά την «πατούλεια» τακτική του, «απαίτησε»: «Η διαχείριση των απορριμμάτων στους Δήμους»…

Και μη χειρότερα!

Μέσα σε αυτό το κλίμα, με δεκάδες προβλήματα, ελλείψεις προσωπικού, επερχόμενες νέες αλλαγές (νέα οργανογράμματα δημοσίου και δήμων και αναδιάρθρωση υπηρεσιών, αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων, νέο βαθμολόγιο) και συνθήκες εργασιακής «ζούγκλας» η οποία και γίνεται…τρόπος ζωής κάποιων σε βάρος κάποιων άλλων, κάποιοι, με την πάγια τακτική ενός οργανωμένου σχεδίου δημιουργίας εντυπώσεων, βρίσκουν την ευκαιρία να ανασύρουν από το χρονοντούλαπο της τοπικής (αλλά και αυτοδιοικητικής) ιστορίας, την…κατάργηση των…νομικών προσώπων του Δήμου μας! 
Ο καθένας, δηλαδή…άκαιρα, άσκοπα και…Ο,ΤΙ ΝΑΝΑΙ! Άλλωστε, μιλάμε για μια κατάργηση η οποία έγινε μετά από συνολική απαίτηση των εργαζομένων (υπήρξε και απόφαση Γ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας) με στόχο την καλύτερη θεσμική κατοχύρωση των εργαζομένων, αναγκαιότητα που και στις μέρες μας εξακολουθεί να υφίσταται.

Ο πραγματικός ΕΧΘΡΟΣ βρίσκεται εκεί έξω. Και ο τρόπος αντιμετώπισής του θα πρέπει να βρεθεί πέρα από τις ασύνδετες, απρογραμμάτιστες, άσκοπες και «μοναχικές» συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες άνευ ουσίας οι οποίες «υπαγορεύονται» από τους κομματικοδίαιτους συνδικαλιστές.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

- Η σχεδιασμένη από τον …λόγιο πρώην πρωθυπουργό της χώρας, υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ ώστε να συντελεστεί η μεγαλύτερη ρεμούλα της σύγχρονης ιστορίας = μετατροπή ομολογιακού χρέους εθνικού δικαίου σε ενυπόθηκο βρετανικού δικαίου ώστε να ξεφορτώσουν οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες και να βγάλουν δισεκατομμύρια κερδοσκόποι και μεσάζοντες

- Η ατιμωρησία του συνεργού του παπανδρέου Γεωργίου, που ΜΕΤΑ την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, αλλοίωσε τα στατιστικά στοιχεία ώστε οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας να αποκτήσουν τερατώδη διάσταση (έτσι το ξεφόρτωμα του συνόλου των κρατικών ομολόγων από τα χέρια ιδιωτών να είναι πλήρες και ακαριαίο)

- Η ΣΚΟΠΙΜΗ αστοχία των μέτρων που εφαρμόζονται ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από το 2010 μέχρι και σήμερα, που σκοπό έχουν να καταστήσουν ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ την άρχουσα τάξη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των μεγαλεμπόρων.

ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ σαφέστατα, ότι:

ΚΑΜΙΑ συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να στηριχθεί, αν πρώτα δεν κατανοήσουν κάποιοι ότι:

Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης. Θα πρέπει επιτέλους να καταρτιστεί ένα Ελληνικό πολιτικό σχέδιο με στόχο την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας και την στήριξη της φτωχοποιημένης Ελληνικής κοινωνίας. 

Ο απεγκλωβισμός μας από την καταστροφή που φέρνουν στην κοινωνία οι συνεχιζόμενες Μνημονιακές πολιτικές είναι πλέον μονόδρομος. Επιβάλλεται η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, από νέα άτομα χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, μακριά από τα κέντρα διαπλοκής με ηθικό πλεονέκτημα τη φιλοδοξία τους για τη σωτηρία της χώρας. Δεν ξέρουμε εάν κάτι τέτοιο είναι πλέον ουτοπικό, όμως, οφείλουμε να το προσπαθήσουμε για να προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας. 

πρΟΤΑση
Από το Blogger.