πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Αναθεώρηση Κράτους Η θέση της «πρΟΤΑσης» για τη «Συνταγματική αναθεώρηση» που προτείνεται (και προωθείται), 28.08.2016

«Οι Ο.Τ.Α. στο «επίκεντρο» της Συνταγματικής Αναθεώρησης»…Έτσι, είπε τουλάχιστον ο πρωθυπουργός, όταν πριν από λίγο καιρό παρουσίασε τους άξονες των προτάσεών του.

Περιληπτικά σημείωσε: «Θέλουμε μία διαδικασία που θα εμπλέκει και θα κινητοποιεί τους πολίτες. Στόχος να διοργανωθούν συζητήσεις σε όλους τους δήμους για τη συνταγματική αναθεώρηση. Να κινητοποιηθούν φορείς και συλλογικότητες. Τα συμπεράσματα αυτών των συζητήσεων θα παρουσιαστούν σε 13 συνελεύσεις σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η σύνθεση οργανωτικής επιτροπής για την οργάνωση διαλόγου σε πανεθνική κλίμακα. Ο διάλογος θα λάβει ευρύτερες διαστάσεις μέσω της ίδρυσης ιστοσελίδας. Μετά το τέλος της διαβούλευσης την άνοιξη του 2017 η επιτροπή θα φτιάξει τα συμπεράσματά της και θα τα δώσει σε όλα τα πολιτικά κόμματα. Σε αυτή την προσπάθεια προσβλέπουμε στη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Από λόγια, άλλο ΤΙΠΟΤΑ!
Υπάρχει και ένα παλαιότερο τραγούδι…Τα λόγια κομμάτια

Προφανώς και ο κος Πρωθυπουργός ξεχνάει, ή σκόπιμα «ξεπερνάει», το γεγονός ότι, δεν μπορούν οι ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι σε αυτούς να στηρίξουν ΚΑΙ μια διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης. Τουλάχιστον όχι σε οργανωτικά και θεσμικά ζητήματα. 

Ο κος πρωθυπουργός ξεχνάει ότι, το διαρκώς μειούμενο προσωπικό των δήμων όλης της χώρας, με όλη τη διάθεση, αυταπάρνηση και αίσθημα ευθύνης που το διακατέχει, δυσκολεύεται να φέρει εις πέρας ακόμη και τις καθημερινές εργασίες και υποχρεώσεις προς τους δημότες τους.

Ο κος πρωθυπουργός ξεχνάει επίσης το γεγονός ότι, η καθημερινή σχεδόν – και αυτό για όσους γνωρίζουν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ – βροχή από γραφειοκρατικές διαδικασίες, καθιστά αδύνατη την ενασχόληση των λιγοστών υπαλλήλων και με ακόμη περισσότερες αρμοδιότητες.

Ο κος πρωθυπουργός ξεχνάει ότι, η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στους ΟΤΑ, δυσκολεύει την καθημερινή λειτουργία των δήμων, δημιουργώντας συγχρόνως – και αυτό είναι το σοβαρό της υπόθεσης – προβλήματα στους πολίτες που εναγωνίως αναζητούν εξυπηρέτηση και λύσεις.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();