πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

"πρΟΤΑση": Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών, Υπηρεσιών και Μελετών: Ένα χρόνιο πρόβλημα, βάρος στις πλάτες των εργαζομένων.


Χαλάνδρι 6-3-2017

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Αίτημα για άμεση τροποποίηση – συμπλήρωση του άρθρου 221 του Ν.4412/2016 που αφορά στις Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών, Υπηρεσιών και Μελετών κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Όπως υποστηρίζει στην επιστολή του, η τροποποίηση του σχετικού άρθρου είναι αναγκαία «προκειμένου να δοθεί νομικά η δυνατότητα στους Δήμους που δεν μπορούν να συγκροτήσουν επιτροπές δημοπρασιών από τεχνικούς υπαλλήλους, να δημοπρατούν τα έργα τους με επιτροπές στις οποίες θα συμμετέχουν υπάλληλοι μη τεχνικών ειδικοτήτων κλάδων ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ, ακριβώς δηλαδή όπως γινόταν μέχρι την έκδοση του Ν.4412».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ με πρόσχημα την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στους δήμους, επιδιώκει να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα και να επιφορτίσει τους ήδη λιγοστούς εργαζόμενους των δήμων με επιπλέον αρμοδιότητες, καθήκοντα και ευθύνες, ευθύνες μάλιστα που ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();