πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης" (19-5-2017)

Χαλάνδρι 19-5-2017

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Τα μνημόνια επιβλήθηκαν για να μειώσουν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού και έτσι ‒υποτίθεται‒ να κάνουν το χρέος βιώσιμο και να ξαναβγεί η Ελλάδα στις αγορές.
Ωστόσο, ύστερα από 7 χρόνια εφαρμογής των μνημονιακών «προγραμμάτων», το έλλειμμα του προϋπολογισμού έχει μειωθεί δραστικά χάρη στις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και δαπάνες για το κοινωνικό κράτος σε συνδυασμό με τη φορολεηλασία εις βάρος ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΜΟΝΟ τάξεων (μισθωτοί και συνταξιούχοι), το χρέος, όμως, αντί να γίνει βιώσιμο έχει εκτοξευτεί σε επίπεδα πάνω από το 175% του ΑΕΠ! Δηλαδή, ως αποτέλεσμα της υλοποίησης των μνημονίων, αυξήθηκε θεαματικά κατά 50 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ! Αν ήταν μια φορά μη βιώσιμο το 2010 και ‒υποτίθεται γι’ αυτό‒ επιβλήθηκαν τα μνημόνια, τώρα είναι 100 φορές περισσότερο.

Η σημερινή συγκυβέρνηση, σε μια κίνηση εσχάτης προδοσίας και υποθήκευσης της χώρας, προχωρά ακάθεκτη όχι μόνο στο 4ο μνημόνιο που ολοκληρώνει όλα τα προηγούμενα, αλλά και στο ξεπούλημα του εδαφικού πλούτου και των στρατηγικών «φιλέτων» της χώρας μας, ολοκληρώνοντας τη φτωχοποίηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Ενός λαού ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Συμπέρασμα 1ο:  Θα συνεχίσει να πληρώνει η πλειοψηφία των 11 εκ. Ελλήνων προκειμένου να μην πληρώνουν πέντε νταβατζήδες και οι υποτακτικοί τους.

Συμπέρασμα 2ο: Η Ελλάδα παραμένει υπό καθεστώς κατοχής.

Συμπέρασμα 3ο: Η Ελλάδα μπορεί να μείνει για πολλές δεκαετίες στο μέλλον επί της ουσίας χρεοκοπημένη,αρκεί να εξασφαλίζεται ότι μπορεί να πληρώνει τόκους και χρεολύσια. Δηλαδή, με απλά λόγια, η Ελλάδα θα παραμείνει επί πολλές δεκαετίες αποικία χρέους, επί της ουσίας χρεοκοπημένη, με το «μηχανισμό» του χρέους να διαιωνίζει τα μνημόνια και τον ευρωπαϊκό και διεθνή οικονομικό έλεγχο και ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ενεργό για πολλές δεκαετίες!

Και εμείς τι κάνουμε; 

Διαβάστε τη ΣΥΝΕΧΕΙΑ
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();