πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης" (19-5-2017)

Χαλάνδρι 19-5-2017

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Τα μνημόνια επιβλήθηκαν για να μειώσουν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού και έτσι ‒υποτίθεται‒ να κάνουν το χρέος βιώσιμο και να ξαναβγεί η Ελλάδα στις αγορές.
Ωστόσο, ύστερα από 7 χρόνια εφαρμογής των μνημονιακών «προγραμμάτων», το έλλειμμα του προϋπολογισμού έχει μειωθεί δραστικά χάρη στις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και δαπάνες για το κοινωνικό κράτος σε συνδυασμό με τη φορολεηλασία εις βάρος ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΜΟΝΟ τάξεων (μισθωτοί και συνταξιούχοι), το χρέος, όμως, αντί να γίνει βιώσιμο έχει εκτοξευτεί σε επίπεδα πάνω από το 175% του ΑΕΠ! Δηλαδή, ως αποτέλεσμα της υλοποίησης των μνημονίων, αυξήθηκε θεαματικά κατά 50 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ! Αν ήταν μια φορά μη βιώσιμο το 2010 και ‒υποτίθεται γι’ αυτό‒ επιβλήθηκαν τα μνημόνια, τώρα είναι 100 φορές περισσότερο.
Η σημερινή συγκυβέρνηση, σε μια κίνηση εσχάτης προδοσίας και υποθήκευσης της χώρας, προχωρά ακάθεκτη όχι μόνο στο 4ο μνημόνιο που ολοκληρώνει όλα τα προηγούμενα, αλλά και στο ξεπούλημα του εδαφικού πλούτου και των στρατηγικών «φιλέτων» της χώρας μας, ολοκληρώνοντας τη φτωχοποίηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Ενός λαού ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Συμπέρασμα 1ο:  Θα συνεχίσει να πληρώνει η πλειοψηφία των 11 εκ. Ελλήνων προκειμένου να μην πληρώνουν πέντε νταβατζήδες και οι υποτακτικοί τους.

Συμπέρασμα 2ο: Η Ελλάδα παραμένει υπό καθεστώς κατοχής.

Συμπέρασμα 3ο: Η Ελλάδα μπορεί να μείνει για πολλές δεκαετίες στο μέλλον επί της ουσίας χρεοκοπημένη, αρκεί να εξασφαλίζεται ότι μπορεί να πληρώνει τόκους και χρεολύσια. Δηλαδή, με απλά λόγια, η Ελλάδα θα παραμείνει επί πολλές δεκαετίες αποικία χρέους, επί της ουσίας χρεοκοπημένη, με το «μηχανισμό» του χρέους να διαιωνίζει τα μνημόνια και τον ευρωπαϊκό και διεθνή οικονομικό έλεγχο και ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ενεργό για πολλές δεκαετίες!

Και εμείς τι κάνουμε; Υιοθετούμε το γνωστό ανώδυνο «πυροτέχνημα» των απεργιών και των στάσεων εργασίας. Παπαγαλίζουμε την χιλιοειπωμένη – αλλά και αποτυχημένη στην πράξη στη συγκεκριμένη περίπτωση – φράση «χαμένος αγώνας, είναι αυτός που δε δίνεται». Και διατυμπανίζουμε ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ περί… «ριζικών αλλαγών καιανάγκης σχεδιασμού και υλοποίησης ενός ριζοσπαστικού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης με διαγραφή του χρέους, έξοδο από την Ευρωζώνη, ρήξη με την Ε.Ε., μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, τερματισμό της λιτότητας και κατοχύρωση δημοκρατικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.» Τακτικές που στηρίζουν και προσπαθούν να επιβάλλουν κάποιοι βολεμένοι και «καρφωμένοι» πεισματικά σε άλλες εποχές και καταστάσεις. Αποτέλεσμα; ΤΟ «ΞΕΦΟΥΣΚΩΜΑ» ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΟΡΓΗΣ.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Δυστυχώς, δεν βλέπουμε διέξοδο στο πρόβλημα. Το πολιτικό προσωπικό παραμένει κατώτερο των περιστάσεων, καθώς βάζουν την εξουσία πάνω από τα εθνικά συμφέροντα. Παράλληλα, οι δυνάμεις που κινούνται στο λεγόμενο αντιμνημονιακό τόξο δεν μπορούν να πείσουν την κοινωνία ότι υπάρχει διαφορετικός δρόμος. Ιδιαίτερα μετά την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, που φέρνει το ένα μνημόνιο μετά το άλλο, μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας παραμένει εγκλωβισμένο και σε απόσταση.
Μετά από 7 χρόνια σκληρής λιτότητας θα πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί ένα σχέδιο για το δρόμο εκτός των Μνημονίων. Θα πρέπει, σοβαροί άνθρωποι, που δεν έχουν εξαρτήσεις από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, να δημιουργήσουν και να οργανώσουν τη λύση εκτός των μνημονιακών πολιτικών (σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, διαγραφή χρέους, δημόσιες επενδύσεις, ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας). Και αυτή η λύση να εξηγηθεί αναλυτικά στον ελληνικό λαό. Θα πρέπει να ξέρουμε πώς θα υλοποιηθούν όλα αυτά, για να μπορέσουμε να αγωνιστούμε, γιατί τότε πραγματικά οι θυσίες θα πιάσουν τόπο. Σε διαφορετική περίπτωση τα κόμματα θα συνεχίζουν να μας τάζουν μέχρι να έρθουν στην εξουσία και να ψηφίζουν μνημόνια και ότι άλλο τους λένε οι Ευρωπαίοι ΄φίλοι΄ μας. Δηλαδή το πιο σημαντικό δεν είναι να γίνουν εκλογές και να έρθει η Νέα (…) «δημοκρατία» και να εφαρμόσει ένα πιο σκληρό μνημόνιο, αλλά να δημιουργηθεί μια πολιτική αλλαγή που θα δώσει όραμα και ελπίδα στον ελληνικό λαό και θα βάλει τις βάσεις για ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη, δημιουργία κράτους πρόνοιας και ανάτασης της ελληνικής κοινωνίας.

Μόνο τότε  ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι και αυτοί που πλήττονται από ένα μνημόνιο ΑΔΙΚΟ, ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟ και ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟ θα πάρουν την τύχη στα χέρια τους και θα κλωτσήσουν μακριά κάθε δοσίλογο και κάθε δοσιλογισμό.

Κάποια στιγμή Θα πρέπει πραγματικά να αντιδράσουμε…

πρΟΤΑση
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();