πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης" (13.09.2017): Αξιολόγηση των "αξιολογήσεων και εμπαιγμός...

Αυτή η κυβερνητική «πλειοψηφία» ΔΕΝ είναι όμοια με τις προηγούμενες…Είναι ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ φιλελεύθερη και εχθρική προς τον εργαζόμενο και τον πολίτη.

Η «μάχη του δημόσιου τομέα» την οποία παπαγαλίζουν κυβερνητικοί και μη παράγοντες, βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο (αλλά και στο παρασκήνιο…), ως μια αέναη επικοινωνιακή προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης και της δημιουργίας εντυπώσεων – και ΜΟΝΟ τέτοιων – για ένα ΔΗΘΕΝ «ευέλικτο» και «οργανωμένο» δημόσιο τομέα.
Υποχρεωμένη να ασκεί σκληρές μνημονιακές πολιτικές, η κυβέρνηση έχτισε την πολιτική της τακτική και πορεία πάνω στο «Θα έρθει ο Μητσοτάκης να κάνει ακόμη χειρότερα».

Ο όλος χειρισμός της υπόθεσης με την απεργία στον τομέα καθαριότητας, αποτελεί ένα δείγμα των προθέσεων της κυβέρνησης. Των προθέσεών της να διαιωνίζει το πρόβλημα με τους συμβασιούχους. 

Το ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ανανεώνοντας, ουσιαστικά, μια υπόσχεση για 2.500 προσλήψεων - από τις 6.500 περίπου που αποχωρούν ύστερα από την απόφαση του ΣτΕ, μέχρι το Μάρτιο του 2018 - καταλαβαίνουν ακόμη και οι έχοντες παρωπίδες τις ελλείψεις που θα δημιουργηθούν.

Το ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ που απλόχερα μοιράζει η …«καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών» είναι μοναδικής ποιότητας και απίστευτης παραπλάνησης. Γιατί είναι (πασί)γνωστο ότι, στο «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» περιλαμβάνονται λεπτομερέστατες ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ αυτής της ΔΗΘΕΝ «διαφορετικής» και «φιλολαϊκής» κυβερνητικής πλειοψηφίας που απλά… ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ τις προσλήψεις! Συγκεκριμένα, για το 2018 και το 2019, προβλέπονται μηδενικές προσλήψεις – με την εξαίρεση 200 προσλήψεων το 2018 και 160 το 2019 στον ΟΑΕΔ. Αν για τη 2ετία 2016-2017 στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα έχουμε 5.658 αποχωρήσεις έναντι 4.986 προσλήψεων, στη διετία 2018-19 προβλέπονται 5.900 αποχωρήσεις έναντι μόλις 368 προσλήψεων. Η δυνατότητα προσλήψεων ξανανοίγει από το 2020…

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();