πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης" για την μη ψήφιση του Προϋπολογισμού ο.ε. 2018 του Δ. Χαλανδρίου

Χαλάνδρι 21/11/2017

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Με αφορμή την μη ψήφιση του τεχνικού προγράμματος στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και την αναβολή συζήτησης της ψήφισης του προϋπολογισμού, θα θέλαμε, ως συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης», να αναφέρουμε τα εξής:

Το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός αποτελούν πολύ σημαντικά γεγονότα με σοβαρές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις. Και τούτο γιατί, ο προϋπολογισμός αποκαλύπτει συνοπτικά και περιεκτικά τις πολιτικές επιλογές και τις προτεραιότητες κατανομής των πόρων στους διάφορους τομείς της δημόσιας ζωής, καθώς και τις πηγές άντλησης αυτών των πόρων. Αποτελεί το εργαλείο για τη λειτουργία και την ανάπτυξη της πόλης, της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνικής ευημερίας και συνοχής. Δεν είναι δύσκολο για κάποιον να σκεφτεί ότι η καθυστέρηση της ψήφισής του αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την πραγματοποίηση απαραίτητων δαπανών - με εξαίρεση τη μισθοδοσία, την υλοποίηση έργων στη πόλη, τη συντήρηση των κτιρίων κ.ά. 

Στο άρθρο 56 του Ν. 4386/16 αναφέρονται οι επιπτώσεις για τη μη ψήφιση του προϋπολογισμού και τι συμβαίνει μετά από την πάροδο τριμήνου (από την μη ψήφιση). 

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();