πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Η "πρΟΤΑση" για την Προκήρυξη 3Κ/2018


Χαλάνδρι 23-4-2018 

Αγαπητοί συνάδελφοι , αγαπητοί φίλοι 

Όπως είναι γνωστό, εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2018 για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων. 

Αναλύοντας τα αποτελέσματα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, το σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εσωτερικών για το τερματισμό της ομηρίας των συμβασιούχων που εργάζονταν στους δήμους (οι περισσότεροι από το 2015) δεν πέτυχε και ο στόχος δεν επετεύχθη.

Ένα μικρό ποσοστό, περίπου 10 με 15%, είναι επιτυχόντες στους προσωρινούς πίνακες που εκδόθηκαν. Η αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας σε εργασία στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων που χορηγούσε η προκήρυξη, σύμφωνα με το άρθρο 24 του νόμου 4478/17, δεν έδωσε - τελικά - το προβάδισμα για την επιτυχία στον εν λόγω διαγωνισμό.

Η μοριοδότηση των τέκνων πολυτέκνων με 300 μόρια ή των τριτέκνων με 200 μόρια υπερκάλυψαν την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας. Συνεπώς, ο μοναδικός δρόμος για να διεκδικήσουν την εργασία τους οι εργαζόμενοι που εργάζονταν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και να μην οδηγηθούν στην ανεργία, αποτελεί η δικαστική οδός. Οι περισσότεροι έχουν πάνω από 24 μήνες εργασίας, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και, πιστεύουμε ότι, καλύπτουν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις (και με το Ευρωπαϊκό δίκαιο) για τη μονιμοποίησή τους ως ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου χρόνου. 

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();