πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Κοινωνικές δομές δήμων: Έρχονται χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις (λίστα)

Για μόνιμες προσλήψεις όχι μόνο στο «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και στις άλλες δομές των δήμων όπου απασχολούνται επί πολλά έτη συμβασιούχοι, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεσμεύθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κατά τη συνάντηση του με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα, όταν του τέθηκε το συγκεκριμένο θέμα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ τόνισε ότι τέθηκε ως προτεραιότητα το «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς είναι η μόνη από τις κοινωνικές δομές των δήμων, που δεν είναι, πλέον, συγχρηματοδοτούμενο. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι στη συνέχεια, χωρίς πάντως να αναφέρει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, πρόκειται να γίνουν προσλήψεις και σε άλλες αντίστοιχες δομές που καλύπτονται από συμβασιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι πλην του «Βοήθεια στο Σπίτι», υπολογίζεται ότι εργάζονται περί τους 1.500 συμβασιούχους στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, 375 στα ΚΗΦΗ και χιλιάδες εργαζόμενοι σε προγράμματα ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς και τις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Αναφορικά με την εξαγγελία του πρωθυπουργού για 3.000 προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ο κ. Χαρίτσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε ότι με βάση την απογραφή που ΥΠΕΣ, από τα στοιχεία των δήμων, οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι λίγο πάνω από 2.900. Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι εφόσον είναι περισσότεροι, ο αριθμός αυτός μπορεί να αναπροσαρμοστεί, ώστε να καλυφθούν όλοι.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();